Aangeboden door Greenyard

Werken bij Greenyard Prepared, een bedrijf dat nog iedere dag zichzelf opnieuw uitvindt

Print
Werken bij Greenyard Prepared, een bedrijf dat nog iedere dag zichzelf opnieuw uitvindt

“Wat ik hier enorm op prijs stel, is de vrijheid die je hebt, “ Tim Van De Paar Foto: Greenyard – Jobat

Dat het goed is om te werken bij Greenyard Prepared in Bree, dat wordt bevestigd door de mensen die het dagdagelijks doen. Jimmy en Tim zijn alvast heel enthousiast.

“Ik ben destijds als stagiair bij Greenyard Prepared terechtgekomen”, vertelt Jimmy Van Den Bosch. “Het project dat ik er mocht doen, sprak me erg aan en toen er nadien een job vrijkwam op de technische dienst heb ik niet getwijfeld. Dat is intussen al bijna 12 jaar geleden. Ik heb binnen het bedrijf een mooie loopbaan kunnen uitbouwen.”

“Wat ik hier enorm op prijs stel, is de vrijheid die je hebt. Daarnaast wordt je eigen inbreng op prijs gesteld en krijg je ruimte om verbeteringen voor te stellen. Ook de sfeer en collegialiteit is goed. We overleggen regelmatig en springen voor elkaar in als dat nodig is. Als ik het mag samenvatten: Greenyard Prepared is een toffe, stabiele werkgever dichtbij huis.”

Nieuwkomers worden warm onthaald
Tim Van De Paar, productieverantwoordelijke in Hal C, is minstens even enthousiast over zijn werkgever. “In januari 2017 ben ik bij Greenyard Prepared gestart als projectingenieur. Vrij snel was er een opportuniteit om door te groeien tot productieverantwoordelijke.”

“De eerste maanden in de nieuwe afdeling ben ik intensief bezig geweest om zowel de processen als de medewerkers te leren kennen. We zijn intussen volop bezig met onze leidinggevende structuur te optimaliseren. Gelijktijdig hebben we in een groepssessie samen met alle leidinggevenden een duidelijke visie en missie bepaald. Eén van de belangrijkste punten is dat we werk willen maken van het onthaal, opleiding en begeleiding van nieuwe medewerkers. Ze moeten immers weten dat ze nodig zijn én erg gewaardeerd worden.”

Benieuwd welke jobs Greenyard Prepared te bieden heeft? Bekijk het hier. » »

Technisch talent zorgt voor energieke mensen
Grote investeringen in nieuwe producten, verpakkingen, technologie, werkorganisatie of duurzaamheid zijn de motor van Greenyard Prepared haar permanente groei. Het bedrijf uit Bree is haast overal ter wereld gekend als specialist in groente- en fruitconserven, sauzen en kant-en-klare maaltijden. Dat gebeurt met veel succes, want de groei houdt onverminderd aan. En dat betekent dat Greenyard Prepared niet alleen de gebouwen en het machinepark steeds uitbreidt, maar dat ook het personeelsbestand gelijkmatig toeneemt.

Hoger niveau
“Een eerste categorie van profielen die we zoeken, zijn technische bollebozen”, zegt Jan Dirkx, HR Director van Greenyard Prepared. “We hebben nu al een 80-tal technici in dienst, die noodzakelijk zijn om ons strategisch groeitraject verder te zetten. De nieuwkomers moeten ons - samen met het huidige technische team- naar het volgende niveau helpen, door nieuwe producten en verpakkingen te ontwikkelen, door nieuwe machines aan te sturen of het technisch onderhoud te optimaliseren.”

“We rekenen op extra mankracht om onze producten en ons bedrijf nóg beter te maken. Zo werken onze mensen mee aan een betere work-life balance voor de consumenten, want gezonde, lekkere en makkelijk te bereiden voedingsproducten passen helemaal in de moderne levensstijl die iedereen nastreeft.”

Ben jij een technisch profiel en op zoek naar een job dicht bij huis bij een vooruitstrevend bedrijf? Bekijk hier de jobs van Greenyard Prepared »

Wanted: natuurlijke leidersfiguren die de kar willen trekken
Bij Greenyard Prepared slagen ze er wonderwel in om te groeien als kool en toch familiaal te blijven. De reden? Gemotiveerde teamleaders die de rest van hun collega’s op een inspirerende manier naar een hoger niveau stuwen. Zowel intern als extern wordt nu gezocht naar bijkomende mensen met dit profiel.

 “Omdat onze organisatie steeds groter wordt, hanteren we een andere structuur en methodiek dan vroeger”, zegt Jan Dirkx, HR Director van Greenyard Prepared. “De innovatie die je terugvindt in onze producten, verpakkingen en technologie, zit ook vervat in onze manier van werken. Een belangrijk aspect daarvan is dat het takenpakket van onze leidinggevenden is afgestemd op de actuele noden en wensen van onze medewerkers.”

“De huidige generatie van collega’s hecht bijvoorbeeld veel waarde aan de work-lifebalans, persoonlijke ontwikkeling en feedback. We hebben dus leiders nodig die zowel van nature als door bijkomende training, hun rol als moderne, inspirerende teamcoach kunnen invullen.”

Heb jij leidinggevende skills en zin in een nieuwe uitdaging? Bekijk de mogelijkheden bij Greenyard Prepared »

Motivatie
Voor de vacatures van teamleader en andere leidinggevende functies, mikt Greenyard Prepared zowel op interne kandidaten die een volgende stap in hun carrière ambiëren, als op externe talenten die goesting hebben om de structuur van het Breese bedrijf gestalte te geven.

“Meer nog dan naar de behaalde diploma’s, kijken we hiervoor naar mensen die de juiste mentaliteit en motivatie hebben”, aldus HR Officer Edith Reyskens. “Als uit assessments blijkt dat ze uit het juiste hout zijn gesneden, investeren we graag in bijkomende opleidingen en doorgroeikansen.”

Vrijheid
“Wat we onze leidinggevenden willen garanderen is de vrijheid om initiatief te nemen”, zegt Edith Reyskens. “Er is een duidelijk kader, maar daarbinnen kunnen ze zelf bepalen hoe ze binnen het team hun werk organiseren.”

“Door in te spelen op ieders sterktes en behoeften, groeien ze met alle collega’s dichter naar elkaar toe en slagen ze erin om efficiënter en aangenamer hun taken uit te voeren. Deze manier van werken zorgt ervoor dat iedereen het beste van zichzelf geeft, en dat is voor de leidinggevenden binnen Greenyard Prepared meestal de grootste meerwaarde.”

Wil je je carrière een nieuwe richting geven? Greenyard Prepared kijkt verder dan je diploma. Bekijk hier de mogelijkheden »