© Roger Vincken

© Roger Vincken

thumbnail:
thumbnail:

Hasselt Stix start het nieuwe jaar met fluo-hockey

Om het nieuwe jaar op passende wijze te openen, organiseerde Hasselt Stix dit jaar fluo-hockey. Tijdens het nieuwjaarsevent van 25 januari traden 130 jeugdspelers van veldhockeyclub Hasselt Stix in de arena om onderling de sticks te kruisen in een wel vreemde atmosfeer.

Roger Vincken

In de Hasseltse sportschool werd op de beats van dj Nameless en gehuld in fluokleren gehockeyd in het donker. Het resultaat was bevreemdend, maar schitterend. De talrijk opgekomen ouders en supporters klonken samen met de voorzitter op het nieuwe jaar, de succesvolle resultaten van 13 actieve ploegen in het zaalhockeyseizoen en het enthousiasme van een snelgroeiende club. Vanaf februari treden 32 teams aan in het sportpark van Kiewit in het komende veldhockeyseizoen.

De voorzitter gaf in zijn speech een relaas over een snelgroeiende club met 572 leden. Zo'n 500 actieve spelers en speelsters openen deze maand het veldhockeyseizoen. Daarnaast kunnen beginners instappen in een Start to hockey, terwijl de wat oudere leden weer aan de slag kunnen in het Trimhockey-team.

De bedoeling van het bestuur is om al de aangesloten hockeyers een kwalitatieve omgeving te bieden, zowel op sportief als op infrastructureel vlak. Maar nu de verhoopte verhuizing naar een eigen clublocatie eind 2020 niet doorgaat, werd aan schepen van sport Habib El Ouakili een plan B voorgelegd. De stad engageert zich om de veldcapaciteit van Stix substantieel te verhogen. Een uitgebreider gebruiksrecht is trouwens een essentiële voorwaarde om het sportief beleid voor 500 spelers en speelsters waar te kunnen maken. Hasselt Stix wordt nu al ver buiten de stads- en provinciegrenzen erkend als voorbeeldclub. De hoop wordt dan ook uitgesproken dat de beleidsmakers van de stad de mogelijkheden bieden om een uit de voegen barstende sportclub te laten doorgroeien tot een echte traditieclub.

(Tekst Roger Vincken, foto’s Philippe Bleiman)

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio