Basisschool De Regent viert 50-jarig bestaan

Print

Foto: Gerda Nickmans

Gingelom - Exact 50 schooljaren geleden opende in Gingelom De Regent haar deuren. De school vierde deze heuglijke verjaardag met een musical De Sprokkelsprookjes. Voor de medestanders van het eerste uur was dit een mooie gelegenheid om terug te blikken op een halve eeuw geschiedenis.

“We vieren dit 50-jarig bestaan volop met allerlei leuke activiteiten”, zegt Carine Schepers, huidige directeur van de school. “Er werd gestart met een reünieontbijt voor de mensen die de school groot maakten, elk op hun manier. Het weekend van 26 januari werd er eentje om nooit nog te vergeten. De kinderen voerden de musical ‘Sprokkelsprookjes’ op voor 400 aanwezigen. Deze musical werd geschreven en geregisseerd door mama Lotte. Het was een moderne versie van verschillende sprookjes samen. Met acteerwerk van de bovenste plank, met zang en dans wisten de kinderen iedereen te beroeren. Ook de bewoners van OCURA Montenaken kunnen hiervan getuigen, want ze waren aanwezig op de generale repetitie. Samen staan we sterk, was de rode draad doorheen de musical. Met dit in het achterhoofd: op naar de volgende 50 jaar!”
Bij het einde van de tweede voorstelling dankte juf Ilse van harte het personeel, maar zeker ook de vele vrijwilligers die steeds opnieuw klaarstaan om hun steentje bij te dragen. Iedereen werd in de picture gezet, maar vooral ook Ellen Martens, die na vijf jaar haar voorzitterschap van de oudervereniging doorgeeft aan Sabrina.
Het vijftigjarig bestaan was ook een moment om terug te blikken op de beginjaren. De naam werd gehaald bij Baron Surlet de Chokier, gewezen inwoner van Gingelom en ook de eerste Regent van België. In september 1969 opende “de Regent” de deuren. Een memorabel moment voor de mensen die zich daarvoor ingezet hebben, zoals Eddy Baldewijns. De ere-burgemeester van Gingelom is trouwens gewezen minister van Onderwijs: “Ik herinner het mij alsof het gisteren was: ik zat samen met Willy Claes, Jules Onckelinx, Alfred Smets en nog enkele anderen in de keuken van het café bij Albert. We hadden een discussie over de noodzaak om een rijksbasisschool in Gingelom te starten. In september 1969 was het dan zover en opende De Regent als school van het toenmalig Rijksonderwijs haar deuren. Ik heb steeds De Regent haar pedagogisch project gesteund en mijn dochter aan de school toevertrouwd. Verder heb ik de sterke initiatieven van de school altijd toegejuicht en ook meegeleefd in moeilijkere tijden. Alleszins wens ik deze GO-school na deze voorbije halve eeuw nog een mooie toekomst toe.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio