Celebs

“Meghan Markle weigert Brits staatsburgerschap door verhuizing”

Print
“Meghan Markle weigert Brits staatsburgerschap door verhuizing”

Foto: Epa

Er doet een hardnekkig gerucht de ronde over Meghan Markle. De voormalige Amerikaanse actrice zou niet langer streven naar het Britse staatsburgerschap en dat heeft alles te maken met de verhuizing naar Canada. Dat schrijven verschillende Britse kranten.

Door met prins Harry deeltijds te verhuizen naar Canada, doet Meghan Markle zowaar automatisch afstand van haar aanvraag voor het Britse staatsburgerschap. Volgens eerdere rapporten vroeg Markle het Britse staatsburgerschap aan nog voor ze met prins Harry trouwde. Het proces zou in totaal vijf jaar duren en uiteindelijk leiden tot haar naturalisatie, maar daar komt nu vermoedelijk niets van in huis.

Volgens Michael Marziano, senior immigratierechtadvocaat bij Westkin Associates, moet de Amerikaanse burger in het Verenigd Koninkrijk wonen met de Britse partner en dat op het moment dat de aanvraag wordt verwerkt om het visum te verlengen. Meer nog: daarvoor moeten de hertog en hertogin van Sussex eigenlijk permanent in het Verenigd Koninkrijk wonen.

Als er in de eerste 2,5 jaar een periode is waarin ze niet samen in het Verenigd Koninkrijk hebben gewoond, stelt een richtlijn van de Britse overheid dat hier een goede reden moet zijn en dat deze consistent moet zijn met hun voornemen om permanent in het Verenigd Koninkrijk te wonen. “Maar deze verhuizing getuigt niet van een sterke betrokkenheid bij het Verenigd Koninkrijk en maakt de intentie om hier niet te blijven wonen net heel duidelijk”, aldus Marziano in een statement.

 

 

Op sociale media laten velen blijken dat ze Meghan Markle niet wilden als extra Britse. “Ze was toch niet goed genoeg om een van ons te worden”, staat er scherp. Andere twitteraars zijn iets zachter. “Ze weet niet wat ze mist. Ik had de beste tijd van mijn leven toen ik in het Verenigd Koninkrijk woonde.”

Niet te missen