Aangeboden door Renault

© Renault

Waarom Chris voor een elektrische wagen koos

Drie jaar geleden ruilde Chris zijn dieselwagen in voor een elektrische auto. En dat bleek een goede beslissing te zijn. Niet alleen blijkt elektrisch rijden veel aangenamer te zijn. Het is ook nog eens veel goedkoper!

Drie jaar geleden ruilde Chris zijn dieselwagen in voor een elektrische auto. En dat bleek een goede beslissing te zijn. Niet alleen blijkt elektrisch rijden veel aangenamer te zijn. Het is ook nog eens veel goedkoper!

Toen Chris en zijn echtgenote drie jaar geleden naar het centrum van Gent verhuisden, ruilden ze hun grote dieselwagens in voor een elektrische auto. Vandaag doen ze al hun verplaatsingen met een Renault ZOE. Chris is enorm positief over de rijervaring. Je hoort werkelijk niets tijdens het rijden, en toch heb je een wagen met veel kracht.

Chris is er dan ook van overtuigd dat hij – en zijn kinderen – geen gewone auto meer wil. Stiekem staat er dus al een nieuwe elektrische wagen op zijn verlanglijstjen en hij ging dan ook graag een proeftritje maken met de nieuwe ZOE. Van het design en het interieur van de nieuwe ZOE, is hij onder de indruk.

Minder kosten dankzij elektrisch rijden

Hey opladen vindt Chris aangenamer dan tanken – je hebt geen last meer van benzine- of dieseldampen. Soms moet je wat beter plannen waar en wanneer je kan laden, maar daar heeft zelfs een chaoot als Chris geen problemen mee. “Je leert bewuster omspringen met mobiliteit”, zegt Chris.

Een niet onbelangrijk detail is de totale kostprijs. Het onderhoud van zijn ZOE kost veel minder dan dat van zijn vroegere wagen. En niet onbelangrijk: hij geeft veel minder uit aan elektriciteit voor zijn wagen dan vroeger aan brandstof.

Mobiliteitsplatform

'Once you go electric, you never go back,' is het motto van Chris. Hij deelt die passie voor elektrisch rijden via Battmobiel, een mobiliteitsplatform dat hij mee oprichtte. Via Battmobiel kunnen eigenaars van een elektrische auto hun voertuig verhuren wanneer ze het zelf niet nodig hebben.

Vijf troeven van de nieuwe ZOE

Meer kilometers uit een volle accu, sterkere motoren en technologie om je vingers bij af te likken: de nieuwe Renault ZOE is zoveel meer dan alleen maar groen en voordelig. Kom er persoonlijk mee kennismaken bij je dealer »

Een dynamisch design en de nodige pit!Ontdek de nieuwe Renault ZOE »