© Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

© Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

thumbnail:
thumbnail:

Mobiel luchtkwaliteitmonitoringsysteem op Mosa-RT

Op vrijdag 17 januari zijn vier leerlingen van de richting 6 Industriële wetenschappen naar de Corda Campus in Hasselt gegaan. Hier ontwikkelen ze een mobiel IoT-systeem (Internet of Things) dat de luchtkwaliteit in kaart brengt op een online platform (website).

Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

De leerlingen streven daarbij naar een kleinschalige, mobiele versie van Curieuze Neuzen die hen in staat stelt om op de fiets en te voet op weg naar en van de school de luchtkwaliteit te monitoren.

Eerst kregen onze jongeren de nodige uitleg over de hardware van het SODAQ Mbili microcontroller board en de aansluiting van de benodigde sensoren:• Luchtkwaliteit• Temperatuur• Luchtdruk• Relatieve vochtigheid• GPS (voor de locatie)

Daarna zijn de verschillende sensoren aangesloten op het SODAQ Mbili microcontroller board en hebben ze voor elk van de sensoren een programma geschreven om deze uit te lezen.Verder werd ook uitgelegd op welke manier ze de sensormodule via een IoT-protocol (NB-IoT) kunnen verbinden met het internet om de gegevens van de sensoren door te sturen naar de Cloud.

Het was erg leerrijk voor de vier leerlingen en de begeleidende leerkrachten, omdat hun Geïntegreerde proef, het VLINDER-project en de Beverdam gebruik maken van hetzelfde hard- en software ontwikkelplatform: Datadashboard.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio