Gezinsbond Vlijtingen-Lafelt viert 95-jarig jubileum

Print
Gezinsbond Vlijtingen-Lafelt viert 95-jarig jubileum

Foto: Miet Debay

Vlijtingen

Riemst - Zaterdag 25 januari was wel een heel speciale dag voor de Gezinsbond Vlijtingen-Lafelt. Zij vierden hun 95-jarig bestaan.

Op de uitnodiging stonden de cijfers 100 – 95 – 50 – 35 met de vraag wie benieuwd was wat deze getallen betekenden en dat ze dit zouden te weten komen op het ledenfeest.
Secretaris Fabienne Kellens lichtte kort toe waarvoor deze vier belangrijke cijfers staan in het bestaan van de Gezinsbond Vlijtingen-Lafelt. Het getal 100 verwijst naar het 100-jarig bestaan van de Gezinsbond Vlaanderen-Brussel. Deze bond ontstond in augustus 1920, maar toen onder de naam Bond van Kroostrijke Gezinnen. In oktober dit jaar zal er dan ook nog een feestweek plaatsvinden.
Het getal 95 is van toepassing op de Gezinsbond Vlijtingen-Lafelt. Zij bestaan nu 95 jaar. Het is een actieve bond, waar er zo’n 14-tal activiteiten op jaarbasis plaatsvinden. Het getal 50 is verbonden met Eliane Hermans. Zij is al 50 jaar bestuurslid en heeft de taak van voorzitter. Zij is de drijvende kracht achter het bestuur. Het getal 35 is voor Marina Hauben. Zij zit al 35 jaar in het bestuur en heeft de taak van penningmeester, maar eigenlijk veel meer dan dat. Ze springt overal bij waar nodig.
Ook lesgeefster Maggy Loyens werd gehuldigd voor haar 31 jaar inzet als lesgeefster bloemschikken. Zij wist er met haar nodige tips en tricks steeds voor te zorgen dat iedereen met een mooi bloemstuk huiswaarts keerde.
Na het academisch gedeelte en een woordje van Marion namens de Gezinsbond regio Tongeren volgde er nog een receptie en gezellig avondfeest.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio