© Marie-Paule Clerinx

© Marie-Paule Clerinx

© Marie-Paule Clerinx

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Prijzen Junior Journalistwedstrijd 2020 uitgereikt

Op zondag 26 januari werden de prijzen van de Junior Journalistwedstrijd door het Davidsfonds uitgereikt in het Gallo-Romeins-Museum.

Marie-Paule Clerinx

Drie scholen deden mee. Er waren veertien door de leerkrachten geselecteerde inzendingen en één spontane inzending. Het schrijfthema dit jaar was 'Buren'.Laureaten:L.O. 3° graad: Lucia LYCOPS ‘Achter gesloten deuren’ (verhaal)M.O. 1° graad: Vasilisa MOLENAERS ‘Het mysterie van Oma Marjet’ (verhaal)M.O. 2°graad : Elisabeth MORRHEY ‘Door de muur’ (interview)M.O. 3° graad : Robin ROSMEULEN ‘(nieuwe) buren’ (opiniestuk)

Voor het eerst werd ook een prijs uitgereikt voor het beste werk van jongeren met ' een andere moedertaal ' dan het Nederlands. Die ging naar Zeynep Eray voor het opiniestuk ‘Het is bewezen door Zwitsers wetenschappers; Buren bestaan echt!’Hun werk wordt ingediend bij de provinciale jury, en wie weet staan zij als provinciale Junior Journalist op het podium in Alken op zondag 26 april 2020.Vooraleer de prijzen werden uitgereikt kon het publiek genieten van een theatermonoloog, geschreven én vertolkt door Joris Tulkens (° Diest 1944 ) , onder meer auteur van Thomas More, Vesalius, Johanna de waanzinnige, en vele andere historische werken. Vandaag kroop hij in de huid van een zeer merkwaardige man uit de zestiende eeuw: Nicolaes Cleynaerts (° Diest 1493 en †Granada 1542). Als Vlaamse humanist en taalkundige trok hij door Spanje en Portugal, en stak de straat van Gibraltar over om als christelijk theoloog tussen moslims te leven en te werken. Nadien werd er getoost op de laureaten en het nieuwe jaar in zaal Triclinium.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio