© Guy Willems

© Guy Willems

© Guy Willems

© Guy Willems

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Meer pret zonder sigaret op campus de helix

Deze week was de week van de burgerzin op campus de helix. In dat kader werd een antirookcampagne gelanceerd op initiatief van Yilin van Dinther en Yassine Rejdy, twee leerlingen van de klas 6 Chemie.

Guy Willems

Yilin van Dinther en Yassine Rejdy maken hun eindwerk over sigaretten. In de lessen Chemie onderzoeken zij onder andere het nicotine- en teergehalte in sigaretten. Zo werd het thema ‘roken’ in de les geïntegreerd. Om alle leerlingen te sensibiliseren, werden posters opgehangen en ‘bullshitfreegeneration’-stickers uitgedeeld. De leerkrachten werden getrakteerd op thee. Verder nemen de leerlingen deel aan een fotochallenge en een perschallenge.

“Maar we willen nog een stap verdergaan door onze medeleerlingen bewust te maken van de risico’s van roken”, aldus Yilin. “Roken is niet cool en daarom zijn we deze actie gestart. We proberen enkele mythes zoals: één sigaretje kan geen kwaad, van roken word je mager, roken helpt tegen stress,… van de baan te vegen. Voor de fotochallenge maakten we enkele leuke foto’s en zetten die op Instagram waarbij we zoveel mogelijk ‘likes’ willen.”

Droom jij ook van een generatie die neen zegt tegen roken? Like dan de foto op Instagram @yilinvandinther_ en maak kans op een filmticket.

---Foto’s van Lisha Xie

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio