© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Genk op het podium in kampioenschap van Vlaanderen cyclobal

In de sporthal van cyclobalclub 'Genk '68' vond, in toernooivorm, het kampioenschap van Vlaanderen voor jeugdploegen plaats. De gouden medailles in de drie categorieën werden netjes verdeeld over de clubs van Beringen, Gent en Genk.

Jef Gabriels

Er was flink wat belangstelling voor het kampioenschap van Vlaanderen cyclobal voor jongeren. De hele dag speelden 18 ploegen in de drie jeugdreeksen wedstrijden tegen elkaar en 's avonds waren alle kampioenen gekend. De wedstrijdjury onder leiding van Mark Snoks hield alles goed onder controle. Het werd een aangename dag voor de toeschouwers bij deze technisch hoogstaande sport, voetbal op de fiets, waarbij ploegen van twee elkaar bekampen en proberen om met de fiets zoveel mogelijk ballen in het doel van de tegenstanders te shotten.

Bij de allerjongsten (Jeugd C) was het al Genk wat de klok sloeg. In de finale haalden de thuisspelers Ithiel /Matthias Soglohoun het nipt van hun clubgenoten Luca Cops/Ian Van Gompel na een boeiende finale. Het podium kleurde dus behoorlijk Genks.Bij Jeugd B, de middengroep, stak het duo Victor Heirbrant /Wout Oosterlinck van Sport Na Arbeid Gent met kop en schouders boven de andere deelnemers uit. Thuisploeg Jenthe Gielen/Arne Gabriels, de jongste ploeg uit de reeks maar technisch zeker niet de minste, haalde een mooie tweede plaats binnen en veroverde een zilveren medaille.Het Beringse team haalde het vlot bij Jeugd A. Het plaatselijke duo Nelis Vanessen/Lukas Diraa verdedigde zich kranig maar moest uiteindelijk vrede nemen met een derde plaatsDit was de laatste voorbereiding van de clubs op het kampioenschap van België dat binnenkort van start gaat en dat loopt tot in het najaar.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio