© BELGA

Hockey Pro League: Red Lions winnen overtuigend van Australië en zijn opnieuw nummer één van de wereld

De Belgische hockeymannen hebben zondag in Sydney hun tweede wedstrijd in de Pro League gewonnen. De Red Lions haalden het met 2-4 van Australië en worden zo opnieuw nummer één van de wereld.

De manschappen van bondscoach Shane McLeod, regerend wereld- en Europees kampioen, hadden zaterdag nog 2-2 gelijkgespeeld tegen Australië, waarna ze een bonuspunt veroverden na winst in de shoot-outs (1-2).

Zondag liep het vlotter voor de Lions. Twee strafcorners van Alexander Hendrickx (13’ en 25’) en veldgoals van Maxime Plennevaux (56.) en Manu Stockbroekx (58.) volstonden voor 2-4 winst.

Eerder op de dag speelden de Red Panthers in Sydney hun tweede wedstrijd in de Pro League. Na het gelijkspel van zaterdag (3-3) volgde opnieuw een puntendeling tegen Australië. Ditmaal werd het 1-1. Zaterdag verloren de Belgische vrouwen de shoot-outs met 4-2, zondag wonnen ze met 1-3.

De twee Belgische teams zetten hun Pro League volgende week verder in Nieuw-Zeeland. Op 1 en 2 februari spelen ze in Auckland. Nadien trekken de mannen naar India en de vrouwen naar China.(belga)

Meer over Red Lions