© Photo News

Simona Halep vreest Elise Mertens in achtste finale Australian Open: “Ze geeft nooit op”

Simona Halep (WTA 4), voormalig nummer één van de wereld en winnares van Roland Garros en Wimbledon, is de volgende tegenstandster van Elise Mertens (WTA 17) op de Australian Open. De Roemeense, verliezend finalist in Melbourne in 2018, versloeg de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 38) in de derde ronde met 6-1 en 6-4 en is door de uitschakeling van Karolina Pliskova (WTA 2) en Elina Svitolina (WTA 5) de topfavoriete in haar tabelhelft om de finale te halen.

LEES OOK. Novak Djokovic staat in de kwartfinales Australian Open, tienersensatie Corrie Gauff sneuvelt in Amerikaans duel

“Ik wil niet te veel naar andere speelsters kijken”, blikte ze vooruit. “Voor jullie is het misschien verrassend dat speelsters uit de top-10 zo snel sneuvelen, maar het niveau is gewoon hoog en dan kan alles gebeuren. Je moet honderd procent zijn. Op dit moment loopt alles goed voor mij. Ik heb mijn service kunnen verbeteren en mijn returns zijn goed.”

Halep treft in de vierde ronde onze landgenote Elise Mertens. Beide speelsters troffen elkaar al drie keer. Halep won de eerste twee duels, op gravel in Madrid en op Roland Garros. Mertens triomfeerde tijdens de laatste ontmoeting, vorig jaar op hardcourt in Doha.

“Elise is een meisje dat nooit opgeeft”, vertelde Halep. “Ze gaat altijd tot het uiterste en beschikt over een compleet spel. Ze houdt ervan om de ballen vroeg te nemen, en om dichtbij de baseline te spelen. Ik weet wat ik mag verwachten en ben er klaar voor.”

“Ik kijk overigens ook uit naar de rentree van Kim Clijsters”, besloot Halep. “Ik heb destijds één keer tegen haar gespeeld en verloren. Ik hoop nog een kans te krijgen tegen haar te spelen. Ze was als kind een voorbeeld voor mij. Je zag altijd haar ambitie en haar wil om zonder vrees ten strijde te trekken.” (belga)

Meer over Elise Mertens