WB baanwielrennen Milton: zilver in de ploegkoers bij terugkeer voor duo D’hoore-Kopecky

Bij hun terugkeer als koppel in de ploegkoers zijn Jolien D’hoore en Lotte Kopecky zaterdagnacht als tweede geëindigd tijdens de Canadese wereldbekermanche baanwielrennen in Milton.

De 29-jarige D’hoore en de 24-jarige Kopecky zijn voormalige wereld- en Europese kampioenen in de ploegkoers, maar een ontgoochelend WK in 2019 en blessureleed dreven de twee een tijd uit elkaar. Tijdens hun terugkeer in Milton was daar onderweg niet veel meer van te merken. Het duo won twee van de twaalf tussensprinten en moest in de eindspurt enkel Frankrijk voor laten gaan.

Het zorgde voor een totaal van 28 punten, slechts twee minder dan het winnende Britse koppel Neah Evans en Laura Kenny. Het brons was voor de Verenigde Staten. De ploegkoers maakt dit jaar in Tokio zijn rentree op de Olympische Spelen. D’hoore en Kopecky maken ook deel uit van de nationale achtervolgingsploeg, die eerder deze week een vierde plek veroverde in Milton en zich ook nog hoopt te kwalificeren voor Tokio.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nicky Degrendele, die zondag ook nog in actie komt in de keirin, kon zaterdagnacht in het sprintonderdeel doorstoten tot de kwartfinales, maar werd daarin uitgeschakeld door de Amerikaanse Madalyn Godby. Winst was uiteindelijk voor de Nederlandse Laurine van Riessen. Nederland pakte dankzij Jan-Willem van Schip ook goud in het omnium voor mannen, waar geen enkele Belg aan de start kwam. (belga)