© BELGA

Red Lions openen met draw in en tegen Australië, winnen shoot-outs en worden zo voorlopig nummer één van de wereld

De Belgische hockeymannen hebben zaterdag in hun opener van de Hockey Pro League in Sydney 2-2 gelijkgespeeld tegen Australië (FIH 1). De Red Lions (FIH 2) wonnen nadien de shoot-outs met 2-4. België neemt na de zege na shoot-outs in de wereldranking voorlopig de eerste plaats van Australië over.

BELGA

Thomas Briels (18’) bezorgde de Belgen een prima start met de 0-1 vroeg in het tweede kwart. Australië voerde de druk op, maar de Belgische afweer stond pal. Op een strafcorner brak Jeremy Hayward (49’) dan toch de ban. De thuisploeg rook bloed en Tom Craig (51’) nette op een strafbal de 2-1. De Belgen kwamen nu opzetten, en kregen in het slot loon naar werken. Arthur Van Doren (59’) devieerde een minuut voor tijd de 2-2 binnen.

In de shoot-outs won België, dankzij opnieuw een sterke doelman Vincent Vanasch, met 2-4. Florent van Aubel, Simon Gougnard, Victor Wegnez en Arthur Van Doren scoorden voor de Belgen. Alleen Arthur De Sloover zag zijn poging gestuit, maar dus zonder erg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vorig jaar slaagden de Red Lions er voor de eerste keer in de Australiërs op hun terrein te kloppen (1-4), alvorens met 0-2 te verliezen in de terugwedstrijd in Antwerpen om tot slot ook in de finale in Amsterdam het onderspit te delven (2-3).

Zondag treffen beide landen elkaar opnieuw in Sydney. Na de duels in Australië trekken de Red Lions naar Nieuw-Zeeland (01 en 02/02), India (08 en 09/2) en Duitsland (19 en 26/03). De thuiswedstrijden worden midden mei op het Wilrijkse plein afgewerkt. (belga)

Meer over Red Lions

Aangeboden door onze partners