Elise Mertens stoot door naar vierde ronde Australian Open, in drie sets voorbij Amerikaanse Bellis

Print
Elise Mertens stoot door naar vierde ronde Australian Open, in drie sets voorbij Amerikaanse Bellis

Foto: AP

Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de Australian Open. De Limburgse rekende in drie sets af met de Amerikaanse CiCi Bellis: 6-1, 6-7 en 6-0. In de zestiende finale wacht de Roemeense Simona Halep, het vierde reekshoofd in Melbourne.

De als zestiende geplaatste Limburgse leek op makkelijke winst af te stevenen: 6-1 in de eerste set. Concentratieverlies in set 2 gaf Bellis de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen maar Mertens nam in set drie resoluut het heft in handen: 6-0.

 

 

In de 16de finale wacht de Roemeense Simona Halep, het vierde reekshoofd in Melbourne. Zij haalde het in haar derde ronde makkelijk van de Kazakse Putintseva (6-1, 6-4).

Exit Flipkens in dubbel

Kirsten Flipkens heeft zich vannacht in Melbourne niet voor de achtste finales van het dubbelspel kunnen plaatsten. Samen met de Amerikaanse Taylor Towsend leed de 34-jarige Antwerpse in de tweede ronde in 1 uur en 47 minuten een 3-6, 6-1 en 6-3 nederlaag tegen de Tsjechische vierde reekshoofden Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova.