© Ilse Schoofs

© Ilse Schoofs

thumbnail:
thumbnail:

Hasp-O Zuid herdenkt 75 jaar bevrijding Auschwitz met een pop-up monument

Maandag 27 januari om 14u30 herdenken de leerlingen van Hasp-O Zuid de 75ste verjaardag van de bevrijding van Auschwitz. In de foyer van CC De Bogaard in Sint-Truiden onthullen zij hun pop-up monument ‘De droomboom’ voor het publiek. Het kunstwerk staat voor de hoop op een diverse samenleving, vrij van vooroordelen, uitsluiting, discriminatie en racisme.

Ilse Schoofs

Aanleiding voor deze herdenking is de unieke kans die de school kreeg om als één van de twee Limburgse geselecteerde scholen mee te gaan met de Trein der 1000. Samen met 1000 jongeren nemen 16 leerlingen deel aan een internationale herinneringsreis naar Auschwitz van 5 tot 10 mei.De school presenteert die dag ook de lesmap 'Nazi's in Sint-Truiden' die zij met steun van Erfgoed Haspengouw in samenwerking met het Rijksarchief speciaal voor hun leerlingen hebben ontwikkeld.

Meer info vind je op https://www.hasp-o.be/post/hasp-o-zuid-herdenkt-75-jaar-bevrijding-auschwitz-met-een-kunstwerk-getiteld-de-droomboomHet kunstwerk is nog tot eind februari te bezichtigen in de foyer van CC De Bogaard. Nadien verhuist het naar het museum De Mindere.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio