Podolski ruilt het Japanse Vissel Kobe voor het Turkse Antalyaspor. © AFP

Lukas Podolski (34) tekent bij Antalyaspor

De Duitse voormalige international Lukas Podolski zet zijn carrière voort bij de Turkse eersteklasser Antalyaspor, de club van onze landgenoot Ruud Boffin.

BELGA

De 34-jarige Podolski was een vrije speler, nadat zijn contract bij het Japanse Vissel Kobe na 2,5 jaar afgelopen was. Voor de spits is het een terugkeer naar Turkije, waar hij eerder voor Galatasaray (2015-2017) aan de slag was. Nadien trok hij naar Kobe, waar hij het laatste halfjaar ploegmaat was van Rode Duivel Thomas Vermaelen. Podolski nam er afscheid met winst in de Beker van de Keizer. In maart 2017 hield hij het met 130 caps op de teller voor bekeken als Duits international. In 2014 won hij de Wereldbeker met de Mannschaft.

Vooraleer Antalyaspor op de proppen kwam, leek er een terugkeer naar FC Keulen in de maak, de club waar het voor hem allemaal begon. Hij doorliep er vanaf z’n tiende de jeugdreeksen, alvorens er eind 2003 in het eerste elftal te debuteren. In 2006 trok hij naar Bayern München en drie jaar later zou hij al een eerste keer terugkeren naar zijn jeugdliefde, om er tot 2012 te blijven. Nadien ging het over Arsenal (2012-2015), Inter Milaan (2015) en Galatasaray naar Japan.

Aangeboden door onze partners