Scheurtje in kuitspier houdt Ziyech (Ajax) weken aan de kant

Print
Scheurtje in kuitspier houdt Ziyech (Ajax) weken aan de kant

Foto: Photo News

Ajax kan de komende weken geen beroep doen op Hakim Ziyech. De 26-jarige spelmaker sukkelt met een scheurtje in een kuitspier, meldt de Amsterdamse club. Hij liep de blessure op in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam (2-1).

Ziyech ging in het duel met Sparta na bijna een uur spelen op de grond zitten, gooide uit frustratie zijn scheenbeschermers weg en gebaarde dat hij gewisseld moest worden. Trainer Erik ten Hag kon na afloop weinig meer melden dan dat de Marokkaanse international last had van een kuit.

Ajax meldt woensdag dat nader onderzoek heeft uitgewezen dat de linkspoot een scheurtje in een kuitspier heeft opgelopen. De verwachting is dat hij in elk geval de komende weken niet inzetbaar is.

De blessure van Ziyech is een fikse tegenvaller voor de koploper in de Eredivisie, die woensdag de amateurs van Spakenburg ontvangt in het Nederlandse bekertoernooi. Ziyech mist dit weekend ook de uitwedstrijd tegen FC Groningen en zal zeker nog niet fit zijn voor de topper tegen PSV op 2 februari. Het is afwachten of de Marokkaan, dit seizoen goed voor 8 goals en 21 assists in 29 matchen, kan meedoen tegen het Spaanse Getafe in de zestiende finales van de Europa League (op 20 en 27 februari).

# Belga context ## Related picture(s) [Eredivisie - FBL - EUR - C1 - AJAX - VALENCIA]

## Related link(s) [Eredivisie - link naar bericht op website ...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)