39ste Edelweisstocht voor WSV Milieu 2000

Print
Lommel - Wanneer de heide nog slaapt en de eerste vorst van 2020 zich aanmeldt, levert dit een sprookjesachtig mooi winterbeeld op en wordt het tijd om erop uit te trekken. Dat moeten bijna 1.700 wandelaars gedacht hebben die deelnamen aan de 39ste Edelweisstocht van WSV Milieu 2000.

Onder begeleiding van een mild zonnetje trokken de wandelaars vanuit de Kerkhovense diepgroene naaldbossen verder langs recreatiegebied Het Blauwe Meer en voorbij het gekende Duits militair kerkhof, langs de Kattenbosserheide, naar de rustpost in het Lommelse gehucht Gelderhorsten.

De drukte aan de inschrijftafel van de startzaal verplaatste zich naar de rustpost waar de wandelaars even konden uitblazen, genietend van een warme tas soep, broodje, taart of een ander drankje naar keuze. De wandelaars van de lange afstanden kregen nog een extraatje voorgeschoteld langs het kanaal van Beverlo en het mooie natuurgebied De Most. Terugkeren naar de startplaats deden ze via het heidegebied in de Kattenbosserheide. De vlinder, vlechtwerken van Lommels natuurkunstenaar Wil Beckers, de Leyssensmolen en De IJzeren Rijn waren bezienswaardigheden op de weg.

Meer foto’s vind je op de website https://wsv-milieu-2000.be/ of op onze fb-pagina.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio