Studeren in Limburg

OPROEP. Heeft u vragen over de studiekeuze van uw zoon of dochter?

Print
OPROEP. Heeft u vragen over de studiekeuze van uw zoon of dochter?

Foto: Serge Minten

Hasselt -

Nu het tweede semester van het schooljaar in volle gang is, wordt het voor heel wat leerlingen uit het zesde middelbaar tijd om na te denken over hun studiekeuze. Niet alleen zij worden de komende weken en maanden overstelpt met informatie, ook hun ouders zitten vaak met heel wat vragen.

OPROEP. Gaat uw zoon of dochter volgend schooljaar verder studeren en heeft u daar nog vragen over? Stel ze via hier@reageren.be. Vergeet niet om uw naam, gemeente en telefoonnummer achter te laten.

Om zesdejaars wegwijs te maken in het grote aanbod van scholen en studierichtingen, vindt van 13 tot 15 februari de jaarlijkse SID-in plaats in de Genkse Limburghal. Terwijl sommige leerlingen al jaren weten wat ze later willen worden, zijn er anderen die de knoop pas aan het einde van de zomervakantie doorhakken. Maar ook ouders kunnen met heel wat vragen zitten. Hoeveel kost zo’n student eigenlijk per jaar? Welke studierichtingen bieden de meeste kansen op werk? Wat als je kind niet geslaagd is aan het einde van het academiejaar? En laat je zoon- of dochterlief beter wel of niet op kot gaan? Wij leggen uw vragen voor aan studiebegeleiders van de Universiteit Hasselt en de hogescholen PXL en UCLL.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio