Cursisten Qrios bezoeken Essers

Print
Genk - Op donderdag 16 januari bezochten de cursisten van de afdeling Vrachtwagenchauffeur van Qrios Campus VLL (Genk) het vervoerbedrijf Essers.

Hun leerkracht, Danny Swerts, had het plan opgevat om de laatste les om te zetten in een bedrijfsbezoek.

We werden hartelijk ontvangen door Lesley en Patrick. Lesley lichtte het ontstaan en de ontwikkeling van het bedrijf toe aan de hand van een powerpointpresentatie. Ze benadrukte vooral dat een positieve ingesteldheid en een goede sfeer de troeven bij uitstek zijn voor de snelle groei van het bedrijf met inplantingen en connecties over de hele wereld.

Patrick wist ons vaktechnisch heel wat bij te brengen. In een kleurrijk taalgebruik boeide hij meer dan anderhalf uur wandelend over de terreinen van het bedrijf en doorheen de diverse bedrijfshallen. Hij zette vooral de veelzijdigheid van Essers in de verf. Essers is meer dan vervoer alleen. Hun motto is dan ook Mission Transpossible. Het bedrijf gaat constant op zoek naar vernieuwing, efficiëntere werkmethodes, eigen uitvindingen.

 De cursisten hebben geboeid geluisterd, vragen gesteld en vooral veel bijgeleerd over hun sector in dit Limburgs bedrijf van wereldformaat. Iedereen was na afloop zeer tevreden over dit geslaagde bedrijfsbezoek.

Patrick: "Vrachtwagenchauffeur is het mooiste beroep dat er bestaat!"


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio