Oldtimer van 73 jaar oud, onderweg naar beurs, botst met hypermoderne Tesla

Print

Video: Bert Foubert

In de Sint-Niklaasstraat in Sint-Gillis-Waas gebeurde zondagochtend een opmerkelijk ongeval. Een hypermoderne Tesla kwam er zwaar in aanrijding met een oldtimer van maar liefst 73 jaar oud.

Het ongeval gebeurde toen het konvooi van 3 oldtimers komende uit Sint-Gillis-Waas linksaf wou slaan om de Roskamstraat in te rijden. Net op dat moment begon de bestuurder van de Tesla die in dezelfde richting reed aan een inhaalmanoeuvre. De man merkte niet op dat de eerste oldtimer afsloeg en ramde de oude wagen achteraan. Door de klap belandde de MG in de gracht. De bijrijder raakte daardoor zwaargewond. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht. De chauffeur van de MG en de Tesla liepen lichte verwondingen op maar moesten niet naar het ziekenhuis. Beide wagens liepen zware schade op en moesten getakeld worden.

De bevriende oldtimerfans zagen hun dag al na nog geen 2 kilometer abrupt eindigen. Ze waren nog maar net vertrokken naar een oldtimerbijeenkomst in Brasschaat en wilden langs rustige, landelijke wegen op het gemak richting Antwerpen rijden.

“Voor de eigenaar van de betrokken oldtimer is het een kleine nachtmerrie” vertelt een van de leden. “De eigenaar heeft zijn droomauto pas een week. Het was zijn eerste ritje en het moest een prachtige dag worden. Het doet ons erg veel pijn om zo’n prachtige wagen van 73 jaar oud zo te zien eindigen in de gracht”.