zaterdag 18 januari 2020 - Limburg
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

  rr

Babyspecial

Laatste kans: stuur je foto in voor de Babyspecial

Hasselt

Op 5 en 6 februari schitteren opnieuw alle Limburgse baby’s die in 2019 zijn geboren of geadopteerd in onze Babyspecial. “Dit weekend is voor kersverse ouders de állerlaatste kans om een foto van hun spruit in te sturen”, zegt Sofie Schildermans van Het Belang van Limburg.

Spotje Babyspecial . Het Belang van Limburg

Al voor het 24ste jaar op rij bundelt uw krant alle Limburgse baby’s in onze Babyspecial, een speciale bewaarbijlage die woensdag 5 en donderdag 6 februari bij de krant zit. Eerst de meisjes, daarna de jongens. “In de beginjaren werd elke foto nog manueel door onze redactiemedewerkers ingescand, maar vandaag kunnen mama’s en papa’s zelf een mooie foto via hbvl.be/babyspecial insturen”, vertelt Sofie, die elke inzending binnenkrijgt en controleert.

“De voorbije weken zijn er al duizenden baby’s ingestuurd, maar naar aloude traditie wachten heel wat mensen tot het allerlaatste moment. Het wordt met andere woorden een druk weekend. (lacht) Zondagnacht sluiten we de inschrijfperiode definitief af, dus ouders hebben nog twee dagen de tijd om hun uk in onze special te vereeuwigen.”

Muggenbeet

Belangrijk is dat er een mooie, duidelijke foto wordt ingestuurd. “Liefst eentje waar het kindje rechtop zit, een close-up van het gezicht met de ogen open. Alleen de baby mag op de foto staan. Familieportretten moeten we helaas weigeren, hoe schattig ook. We besteden veel zorg aan de plaatsing van de foto’s, zodat elk kindje een mooi plekje krijgt. We merken dat de Limburgse mama’s en papa’s hun uiterste best doen om een schattig kiekje in te sturen. Eén moeder heeft zelfs gevraagd of we de muggenbeet op de foto van haar dochtertje niet konden wegwerken. Dat toont aan hoe belangrijk ouders onze Babyspecial vinden. Heel wat mama’s en papa’s bewaren de bijlage voor de rest van hun leven.”

Twee tweelingen

“Heel wat mama’s en papa’s bewaren de Babyspecial voor de rest van hun leven” Sofie Schildermans Het Belang van Limburg

Hoewel elk kindje uiteraard een wondertje is, werden er dit jaar al enkele heel bijzondere baby’s ingestuurd. “Zo is er Manuel, een kindje met dezelfde naam als zijn papa en twee opa’s. Of een baby die meteen de 25ste huwelijksverjaardag van zijn mama en papa kon meevieren. We hebben zelfs een baby die op oudejaarsavond ter wereld is gekomen, nog net op tijd voor de Babyspecial 2019. Drie- of vierlingen hebben we nog niet binnengekregen, maar een trotse oma meldt wel dat haar dochter én zoon vorig jaar een tweeling op de wereld hebben gezet. Daarnaast krijgen we uiteraard weer inzendingen van over de hele wereld binnen. Van Australië, over Spanje tot de Verenigde Staten. Limburgers zijn en blijven wereldburgers.”

Ook kindjes die zijn overleden, schitteren in onze Babyspecial. “Zij krijgen een sterretje achter hun naam.”

hbvl.be/babyspecial

  Renaat Nijs

Babyspecial

Babyvraagjes aan Annabel Vandebroek

Hasselt

Annabel Vandebroek (31) en haar vriend Thomas Buffel (39) zijn op 15 april 2019 mama en papa geworden van zoontje Lionel, hun eerste kindje samen.

Hoe verliep de bevalling?

“Als een droom. Ik ben op natuurlijke wijze bevallen. Door de epidurale verdoving op het einde heb ik de hele bevalling bewust, maar op een fijne manier ervaren. Lionel is wel vier weken te vroeg geboren. Hij was nog 42,5 centimeter groot, maar woog maar 2,2 kilo.”

Wat was het zwaarste moment tot nu toe?

“Lionel achterlaten op de afdeling neonatologie van het ziekenhuis. Na zoveel maanden dichtbij in mijn veilige warme buik, moest ik mijn pasgeboren zoon plots in het ziekenhuis alleen laten. Dat was erg emotioneel. Zelfs nu heb ik het nog altijd moeilijk om afscheid te nemen van Lionel.”

Wie heeft de naam gekozen?

“Ik. Lionel was vroeger mijn koosnaampje voor Thomas. Maar we vinden het allebei een mooie, zachte naam die je niet zo vaak hoort en bovendien goed past bij z’n grote broers Fausto (5) en Maceo (5).”

Op wie lijkt Lionel het meest?

“Bij zijn geboorte was Lionel als twee druppels water de mama, maar vandaag lijkt hij sprekend op Thomas.”

Hoeveel dagen na de bevalling is Thomas weer beginnen werken?

“Na precies twee dagen al. Het voetbalseizoen wacht helaas niet.”

Geef je borstvoeding of flesjes?

“Ik heb eerst borstvoeding geprobeerd, maar dat zag Lionel niet zitten. Daarna heb ik nog drie maanden gekolfd en de moedermelk via flesjes gegeven.”

Wat was het mooiste moment tot nu toe?

“Er zijn er zoveel. Onmogelijk om te kiezen...Hoera roze wolk!” (lacht) (rust)

Nieuwe Video's