© AP

Canadezen willen factuur voor komst van Harry en Meghan niet betalen

Een grote meerderheid van de Canadezen wil niet betalen voor de extra kosten die de komst van de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle met zich meebrengt. Dat blijkt woensdag uit een peiling. Heel wat Canadezen vrezen dat ze de rekening gepresenteerd zullen krijgen voor de beveiliging van het echtpaar.

Maar liefst 73 procent van de ondervraagde inwoners weigert op te draaien voor de bijkomende kosten. Zij vinden dat de hertog en hertogin van Sussex hun beveiliging zelf maar moeten betalen, zo blijkt uit de peiling die het onderzoeksbureau Angus Reid uitvoerde bij 1.154 mensen.

Slechts 3 procent vindt dat de volledige factuur mag worden betaald met het geld van de Canadese belastingbetaler. Voorts zegt zowat een op de vijf Canadezen (19 procent) wel een deel van de kosten te willen dekken.

Volgens ramingen van de lokale media zal de bescherming van prins Harry en Meghan Markle jaarlijks 1,7 miljoen Canadese dollar (1,2 miljoen euro) kosten. Eerste minister Justin Trudeau heeft zich nog niet uitgesproken over de zaak.