Aangeboden door Lidl

Checklist voor een skivakantie met kinderen

Checklist voor een skivakantie met kinderen

Foto: Shutterstock.com

Een skireis met het hele gezin is een onvergetelijke belevenis voor jong en oud. Niets zo fijn als samen sporten en plezier maken in de sneeuw. Om te zorgen dat je niets vergeet en zorgeloos kunt genieten van je skivakantie, bereid je je beter voor op deze leuke periode. Ontdek hier onze tips.

Op naar de piste
Skiën is een sportactiviteit en oefening baart kunst. Natuurlijk wil je dat je kinderen op een veilige en speelse manier hun eerste stappen op de skilatten zetten. Kies daarom voor een kindvriendelijk skigebied met goede voorzieningen en voldoende groene pistes om naar hartenlust te oefenen.

Skiles volgen is niet alleen goed om de juiste techniek aan te leren maar ook voor de sociale ontwikkeling van je kind. Schrijf ze daarom in bij een erkende skischool met gediplomeerde monitors. Het is ook handig om bij de skischool na te vragen of er een Nederlandse leraar beschikbaar is. Dit is geen noodzaak, maar maakt het wel iets gemakkelijker voor je kind. 

Fun in de sneeuw
En na het skiën … winterlaarzen aan en de slee op! Kinderen houden ervan om te ravotten in de sneeuw. Duffel ze warm in en kleed ze in verschillende laagjes. Kleine kinderen koelen immers veel sneller af dan volwassenen. Het is belangrijk jouw kinderen van goede skikleding te voorzien. Bij Lidl zijn alle sneeuwpakken en ski-jassen voor kinderen warm gevoerd en winddicht dankzij de BIONIC-FINISH ECO-behandeling.

Veilig op en naast de piste
Ook al zie je de zon niet altijd, op de skipiste kan je huid gemakkelijk verbranden. Door de reflectie van de zon op de sneeuw is de uv-straling op de huid zelfs nog sterker. Zorg daarom voor een aangepaste zonnebescherming voor jezelf en je kroost. Sla twee vliegen in één klap en kies een product dat ook beschermt tegen de koude.

Last but not least … Omdat de pistes tijdens de schoolvakanties meestal drukbezocht zijn, bestaat het risico dat jullie elkaar uit het oog verliezen. Laat je kinderen daarom een naamplaatje dragen met je gsm-nummer en het adres van je vakantieverblijf. Bij grotere kinderen kun je een oriëntatiepunt afspreken.

Zo kun je onbezorgd genieten van sneeuw, zon en … elkaar!