© Emy Nelissen

Stay Dynamic Kortessem viert zijn eerste verjaardag

Stay Dynamic Kortessem vierde op 10 januari zijn éénjarig bestaan als zelfstandige sportclub dynamic tennis tijdens een nieuwjaarsetentje met zijn talrijke leden.

Emy Nelissen

Eind 2013 maakten sporters in Kortessem voor het eerst kennis met het dynamic tennis tijdens een workshop bij de opening van de nieuwe sporthal De Weyer. Pas een paar jaar later werd door de sportdienst een reeks van tien lessen georganiseerd, gegeven door een Nederlander. Wat in Nederland al lang een erg populaire sport is, kreeg zo bijval in Kortessem.

"In den beginne waren we de eerste gemeente in België die deze sport beoefende, nadien zijn er nog een paar gemeentes bijgekomen waar deze sport beoefend wordt", klinkt het. "Sindsdien heeft deze zeer dynamische sport een hele evolutie doorgemaakt en is ze uitgegroeid tot de zelfstandige sportvereniging 'Stay dynamic' met vandaag 25 leden. Naast twee keer per week anderhalf uurtje trainen, wordt telkens op het eind van de maand een clubtornooi gespeeld met uitreiking van twee wisselbekers aan de winnende teams." Tijdens het nieuwjaarsetentje in Boescafe werd de einduitslag van het clubkampioenschap 2019 bekend gemaakt en werd de jaarbeker overhandigd aan de winnaar met de meeste gewonnen wedstrijden, Rene Breels (foto).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio