© EPA-EFE

Kwalificaties Australian Open stopgezet door… de regen, Kimmer Coppejans door

Kimmer Coppejans (ATP 158) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de Australian Open. Die waren door de gevolgen van de bosbranden later gestart. Maar ’s avonds werden de wedstrijden stilgelegd door de regen.

Werner Bourlez

LEES OOK (N+). “Dit is totaal onverantwoord. De enige remedie: de Australian Open verschuiven”

De 25-jarige Coppejans haalde het in de eerste kwalificatieronde van de Italiaan Federico Gaio (ATP 150) in twee sets: 7-6, 6-0. De partij duurde 1 uur en 27 minuten. Voor Coppejans wacht in de tweede voorronde de Canadees Brayden Schnur (ATP 103) of de Sebastian Ofner (ATP 156).

Wie drie kwalificatierondes overleeft, bereikt de hoofdtabel en vervoegt daar David Goffin (ATP 11)

© BELGA

Eerst uur verschoven wegens rook, daarna gestaakt door de regen

De organisatoren van de Australian Open hadden de start van de kwalificatiewedstrijden in Melbourne verschoven als gevolg van de giftige rook die boven de Australische stad hangt. Die rook is afkomstig van hevige bosbranden in de buurt. Ook de trainingen zijn opgeschort.

De afscheidnemende Steve Darcis (ATP 176) stond in de eerste set met 4-2 voor tegen de Fransman Elliot Benchetrit (ATP 229) toen de wedstrijd werd gestopt door hevige regen. Ook de wedstrijd van Greet Minnen (WTA 119) tegen thuisspeelster Kaylah McPhee (WTA 224) werd gestaakt. Minnen won de eerste set met 6-3 en verloor de tweede met 2-6. In de derde leidde ze met 2-1. De wedstrijden worden donderdag verder afgewerkt. Dan komen ook Yanina Wickmayer (WTA 147) en Ysaline Bonaventure (WTA 115) in actie in de tweede voorronde.

Kimmer Coppejans (ATP 158) kon zijn eerste kwalificatiematch woensdag wel volledig afwerken. Hij versloeg de Italiaan Federico Gaio (ATP 150) met 7-6 (7/4) en 6-0. Zijn volgende tegenstander wordt de Canadees Brayden Schnur (ATP 103).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dinsdag moest de Sloveense tennisster Dalila Jakupovic (WTA 180) in de kwalificaties nog opgeven nadat ze een zware hoestbui had gekregen door de rook. Hoewel de luchtkwaliteit door de bosbranden in Australië dinsdagvoormiddag uitermate slecht was in Melbourne, liet de toernooiorganisatie de wedstrijden in de voorronde toch doorgaan. Bij de tennissers was er weinig begrip voor deze beslissing en ze uitten op Twitter hun ongenoegen.

Meer over Australian Open

Aangeboden door onze partners