Aangeboden door Jellow

© Unsplash

Vijf troeven van een freelanceplatform

Opdrachtgevers en freelancers samenbrengen en doen samenwerken. Dat is het opzet van freelanceplatformen. Natuurlijk zijn er ook andere manieren waarop de twee elkaar kunnen vinden, maar wat zijn juist de vijf grote troeven en voordelen van zo’n freelanceplatform? En dat voor beide partijen?

Mediahuis Brand Studio

1. Modern

Een freelanceplatform, zoals Jellow, sluit aan bij de nieuwe, flexibele manier van werken: het snel vinden van de nodige resources. Wat ook bestaat in de particuliere sfeer voor taxi’s (Uber) en vakantiewoningen (Airbnb) geldt dus ook voor opdrachtgevers om snel en vlot freelancers-talent met de juiste expertise te vinden.

Freelancers nemen trouwens – ook dat is een trend – een steeds groter aandeel in in het personeelsbestand van een organisatie. Want de toekomst van het bedrijfsleven is aan de freelancer.2. EfficiëntDoor te werken met een freelanceplatform besparen zowel de freelancer als de opdrachtgever tijd en kosten. Zo moeten opdrachtgevers geen recruitmentbureaus contacteren of werken met marktplaatsen: hun opdracht wordt enkel gekoppeld aan die freelancers die voor hen interessant zijn. Talent dat kwalitatief is én snel en flexibel inzetbaar.De efficiëntie van zo’n platform geldt ook voor de freelancer: die ontvangt louter relevante opdrachten. Kortom, via zo’n platform komen de twee rechtstreeks met elkaar in contact en dat in het geschikte kader, zodat er geen tijd verloren hoeft te gaan aan (lange) zoektochten.3. Goede verhouding prijs/kwaliteitUiteraard zijn er nog andere manieren waarop opdrachtgevers en opdrachtzoekers elkaar kunnen vinden. Zo zijn er uitzendkantoren. Die verlagen de werklast van de werkgever, maar zijn vaak behoorlijk prijzig omdat er marges op de tarieven van freelancers worden gevraagd.Marktplaatsen zijn dan weer veel goedkoper en vaak zelfs gratis voor werkgevers, maar de werklast is vaak behoorlijk groot omdat je geen controle hebt over de instroom van reacties: een groot deel ervan is waarschijnlijk zelfs irrelevant. Een freelanceplatform moet niet afrekenen met al deze nadelen.Voor de freelancers zelf is zo’n platform ook in dit opzicht interessant. De meeste platformen werken met een aansluitingsfee voor freelancers, maar er bestaan ook platformen die gratis zijn voor freelancers (zoals Jellow). En er zijn nog financiële voordelen: terwijl tussenpartijen en recruitmentbureaus doorgaans hoge marges nemen op uur- of daglonen van freelancers doen een aantal platformen daar niet aan mee.4. ControleHet hele proces verloopt online. Dat garandeert dus volledige controle. Dit geldt ook voor de freelancer. Die kan vanuit zijn of haar spreekwoordelijke luie zetel op één centrale plaats zijn of haar ervaring, beschikbaarheid, opgebouwde expertise en eventueel de portfolio beheren. Hij of zij heeft er alles in handen.5. Focus op samenwerking

Op één centrale plaats – een zogenaamde ‘one stop shop’ - freelancetalent doen renderen, dat is het opzet van freelanceplatformen. Voorts kunnen ze ook helpen met de financiële en administratieve afhandeling.Zo kunnen freelancers en opdrachtgevers zich focussen op waar het echt om draait: samenwerking.

Is het gebruik van een freelanceplatform ook iets voor jou? Schrijf je in als freelancer of deel je opdracht als opdrachtgever met een selectie van relevante freelancers opjellow.be >>>