Nieuwe natuurgidsen in de kijker gezet.

Print
Nieuwe natuurgidsen in de kijker gezet.

Foto: Sandra Bamps

Bokrijk

Genk - Wellicht heb je er wel ooit eentje gespot of ben je er mee op pad geweest: de man of de vrouw die een groep mensen onderdompelt in wat groeit, kruipt en vliegt in het groen. Een natuurgids? Inderdaad! Zaterdag werden een hele resem nieuwe natuurgidsen gevierd in Genk.

De natuurgidscursussen werden het voorbije jaar georganiseerd door Natuurpunt CVN, de Werkgroep Limburgse Natuurgidsen en Natuurpunt Bree met ondersteuning van de provincie Limburg. Deze cursus bestaat uit een jaartraject met lessen en excursies. De bomen door het bos blijven zien, bleek letterlijk en figuurlijk een serieuze opgave. Het inspirerende verhaal en enthousiasme van vele lesgevers en natuurgidsen, gaven echter een enorme boost. Via een onderzoek in een natuurgebied of natuurthema en vertaling naar een publiek toe, leerden de cursisten het werkveld echt kennen.

Maar liefst 27 cursisten werkten dit traject succesvol af. Zij ontvingen het getuigschrift natuurgids en staan hiermee in de startblokken voor verdere bijscholing en om stage te doen in een natuurvereniging, gidsengroep of bezoekerscentrum. Tien natuurliefhebbers hebben deze bijscholing en stage achter de rug. Daardoor ontvingen zij de Natuurpunt CVN badge. Zij kunnen nu aan de slag gaan als natuurgids in onze mooie Limburgse natuur!

Foto: Jos Vandebergh

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio