© Photo News

Minder goed nieuws voor Sanne Cant: Nederlands kampioene Ceylin del Carmen Alvarado rijdt WK bij elite

De Nederlandse veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado zal op het WK in het Zwitserse Dübendorf uitkomen bij de elite vrouwen en niet bij de beloften, zoals ze aanvankelijk zinnens was. En dat is niet het best denkbare nieuws voor titelverdedigster Sanne Cant die

Alvarado (21) was aanvankelijk van plan nog een keer mee te dingen naar de wereldtitel bij de beloften. Na het behalen van de nationale titel bij de elite, zondag in Rucphen, liet ze al doorschemeren die keuze te heroverwegen. In overleg met de ploegleiding van Alpecin-Fenix en bondscoach Gerben de Knegt is besloten te mikken op de titel bij de elite.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alvarado is deze winter met inmiddels twaalf overwinningen al opgestoomd naar de eerste plaats op de wereldranglijst. Vorig jaar was ze in Bogense ontroostbaar nadat Inge van der Heijden de wereldtitel bij de beloften voor haar neus had weggekaapt. De Rotterdamse was daarom vastbesloten haar beloftenperiode af te sluiten met nog een laatste WK-optreden in die categorie.

De vrouwen rijden hun WK op 1 februari. Sanne Cant verdedigt haar wereldtitel. (belga)

Meer over WK veldrijden