© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

33ste Nieuwjaarsconcert KH Sint-Jan enorm succes

Zondag 12 januari vond het jaarlijks nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie Sint-Jan uit Herderen plaats, onder leiding van Wilfried Theunissen. Dit jaar was het concert al toe aan haar 33ste editie.

Miet Debay

Het was een gevarieerd programma dat vlot aan elkaar gepraat werd door Jaak Nijs. Op het menu stonden werken van Dimitri Shostakovich tot Johan Strauss. Dit jaar mocht de harmonie twee gasten ontvangen: Akari Bastiaens, amper 7 jaar, een echt pianowonder en de sopraan Karlijn Noten.

Akari speelt al piano sinds haar 3,5 jaar. Ze is een echt muzikaal talent. Vorig jaar heeft ze in Brussel de Steinway Piano wedstrijd gewonnen en dit jaar in september zal ze ons land vertegenwoordigen in Hamburg op het Steinway Piano Festival. Ze hoopt om een echte pianoster te worden, maar pianojuf worden lijkt haar ook heel leuk. In een bomvolle kerk wist ze heel wat mensen te verwonderen met een 5-tal pianowerken die ze naar voren bracht.

De andere gaste was Karlijn Noten. Zij heeft haar naam zeker niet gestolen. Zij zong met gemak onder andere Adieu, mein kleiner Gardeoffizier. Haar droom is om haar plaats te vinden in de operawereld. Maar ook de harmonie heeft heel wat jeugdig muzikaal talent in huis. Onder leiding van Leen Janssen oefenen zij bijna wekelijks en tijdens het concert gaven ze dan ook het beste van zichzelf. Het concert zelf werd traditiegetrouw afgesloten met het Limburgs volkslied. Achteraf werd in de zaal nog gezellig nagebabbeld en aan iedereen werd er taart en koffie aangeboden.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio