Topspurter Elia Viviani rijdt Gent-Wevelgem en Ronde van Vlaanderen, en mikt in Tokio op olympisch pistesucces

Print
Topspurter Elia Viviani rijdt Gent-Wevelgem en Ronde van Vlaanderen, en mikt in Tokio op olympisch pistesucces

Foto: Photo News

Elia Viviani begint deze maand aan zijn avontuur bij zijn nieuwe team Cofidis, nadat hij overkwam van Deceuninck-Quick Step. De 30-jarige Italiaan verdedigt de kleuren van zijn team in onder meer Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen, en mikt op het WK in Berlijn en de Olympische Spelen in Tokio op pistesucces.

Cofidis onthulde vrijdag het (voorlopige) programma van Viviani. De Italiaan trapt zijn seizoen af in Australië, met de Tour Down Under, de Towards zéro race Torquay en de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Nadien volgen de Ronde van Oman, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. In België mikt Viviani op de Driedaagse Brugge-De Panne, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Na Eschborn-Frankfurt vat de Cofidis-renner tot slot de Ronde van Italië, Zwitserland en Frankrijk aan.

Viviani mikt daarnaast ook op succes op de baan. De Italiaan, die in 2016 in Rio in het omnium het goud veroverde, wil zijn kunstje graag overdoen in Tokio, waar de Spelen eind juli starten. Eerst, eind februari, staat ook nog het WK baanwielrennen in Berlijn op zijn planning.