Mode

Deze sneakers worden populair in 2020

Print
Deze sneakers worden populair in 2020

Foto: Shutterstock

Fans van sneakers kijken reikhalzend uit naar wat merken dit jaar gaan uitbrengen. Vijf van die zogenoemde drops zullen volgens het Amerikaanse sneakerplatform StockX razend populair worden. Een overzicht.

Naar de sneakers van Air Jordan en Dior wordt al maanden uitgekeken. Verwacht wordt dat de schoenen in april 2020 te koop zullen zijn. De exacte prijs is niet bekend, maar liefhebbers bieden nu al tot 22.300 euro voor een paar. Er wordt gedacht dat deze sneakers de duurste ooit worden.

Deze sneakers worden populair in 2020
Foto: Shutterstock

Veder voorspelt StockX dat merken zoals Nike en Adidas populair zullen blijven, maar dat de interesse in sneakers van New Balance zal toenemen. Meer nog: dankzij enkele interessante samenwerkingen in 2019, zou 2020 weleens hét jaar kunnen worden van het merk.

Deze sneakers worden populair in 2020
Nike x Dior

In de categorie ‘rappers ontwerpen sneakers’ staat ook een en ander te gebeuren. Travis Scott, ex van Kylie Jenner, gaat ook in zee met Nike en zal naar alle waarschijnlijkheid het resultaat van die samenwerking in februari op de wereld loslaten. En dan is er nog Kanye West, die dit jaar het vijfjarige bestaan van zijn eerste Yeezy-sneaker voor Adidas mag vieren. Daar horen enkele nieuwe modellen en speciale uitvoeringen van klassiekers bij.

Deze sneakers worden populair in 2020
Yeezy-sneaker

Kany’s goede vriend Virgil Abloh, bekend van zijn modelabel Off-White, blijft dan weer ontwerpen voor Nike en brengt in februari een eigen interpretatie uit van de Air Jordan 5. Deze schoenen zullen kleurrijke veters, een doorzichtige zool hebben en het woord ‘shoelaces’ meekrijgen in de opvallende Abloh-stijl.

Niet te missen