Jos eet 30 jaar op rij mosselen bij VBS Kozen

Print
Jos eet 30 jaar op rij mosselen bij VBS Kozen

Foto: Ellen Vanleeuw

Nieuwerkerken - Op 25 en 26 januari 2020 organiseert VBS Kozen haar 30ste mosselfeest in De Brug in Nieuwerkerken. Jos Jans, ondervoorzitter van het schoolbestuur, is al 30 jaar de drijvende kracht achter het jaarlijks mosselfeest van de vrije basisschool. De start ervan vond plaats in 1990 wegens financiële noodzaak.

Begin jaren 90 had VBS Kozen extra inkomsten nodig om de schoolbus te financieren zodat de schoolgaande kinderen van VBS Kozen met de bus (van Renee de buschauffeur) naar huis gebracht konden worden. Het idee om een mosselfeest te organiseren, ontstond bij Marie-José Bas, Martje Vanderstraeten, Jos Jans en enkele leerkrachten. Samen staken ze de koppen bij elkaar om een manier te zoeken om extra inkomsten te genereren.

Eind jaren 90 is de school gestopt met het busvervoer van de kinderen. Sindsdien gaat de opbrengst van het mosselfeest naar infrastructuurwerken en pedagogische ondersteuning van de school. In de beginjaren waren er ongeveer 350 inschrijvingen. De laatste jaren zijn de inschrijvingen gestaag gegroeid tot ongeveer 650 inschrijvingen, waarvan ruim 60 procent van de aanwezigen mosselen eet. Ook op de 30ste verjaardag van het mosselfeest hoopt VBS Kozen heel wat mensen te verwelkomen. 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio