Mode

TREND. Houd je warm met fleece

Print
TREND. Houd je warm met fleece

Rechts: Miu Miu Foto: Catwalkpictures

Stylist Jani is er absoluut geen fan van, modehuizen en fashionista’s steeds meer: fleece kan weer deel uitmaken van je outfit. Tips om het warme stofje te dragen, zonder dat je op een sloddervos lijkt.

Hollywoodsterren, onder wie topmodel Gigi Hadid, liepen vorig jaar al rond met fleece en mogen zich als trendsetter beschouwen. Het stofje werd sindsdien vaker op de catwalk gezien. Het Spaanse merk Miu Miu kleedde modellen in de modeshow voor deze winter aan met camouflagevesten in fleece.

TREND. Houd je warm met fleece
Foto: Catwalkpictures

Naast de catwalk, op de straten in grootsteden tijdens de modeweken, werd er ook veel fleece gespot. Maar hoe combineer je het nu op een manier zodat het niet lijkt alsof je functioneel gekleed bent voor een expeditie op de noordpool?

TREND. Houd je warm met fleece
Coach / 3.1 Philip Lim / Sandy Liang Foto: Catwalkpictures

Ga voor fleece met een moderne print zoals tie-dye en laat de trui spreken. Draag de stof als statement om aan te tonen dat je niet alleen aan de functionaliteit denkt. Een blik op de street style leert ook dat fleece jassen gegeerd zijn. Draag ze ton sur ton voor een elegante look. Een trui uit de stof kan dan weer perfect onder een geklede mantel voor een speelse mix van texturen. Ga voor een cropped uitvoering van een dikke fleece hoodie. Staat hip met een jeans met hoge taille en knipoogt naar de stijl in de jaren 90. Ook leuk: combineer met een culotte of prop je fleece in een broek of rok.

TREND. Houd je warm met fleece

Adidas - 64,90 euro / Mango roestkleurige trui - 29,99 euro / blauwe jas - Esprit - 89,99 euro / bordeaux trui - Superdry - 59,99 euro / Tommy Hilfiger - 109,95 euro / grijze pullover - Bershka - 35,99 euro / Patagonia - 139,95 euro

Niet te missen