© Jaak Nouwen

© Jaak Nouwen

© Jaak Nouwen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Drukke kersttijd voor het Ceciliakoor

De kersttijd werd ingezet in het woon-zorgcentrum van de Gerkenberg en dit voor de veertiende keer

Jaak Nouwen

De kerstviering voor het personeel, bewoners en familieleden werd opgeluisterd met de aloude bekende kerstliederen, die door de aanwezigen graag werden meegezongen. De viering werd afgesloten met een kort concert, waarbij velen hun applaus moeilijk konden bedwingen en met volle teugen genoten van een medley van 'Frosty, the snowman' en 'Rudolph, the rednosed reindeer'. We werden weer verwend met een smakelijk worstenbroodje en een verkwikkende Glühwein.

Het koor bracht ook weer haar jaarlijkse kerstconcert in de kapel van het stadhuis. Het talrijk opgekomen publiek genoot er van een sfeervol en gevarieerd kerstprogramma, met koorzang, een instrumentale bijdrage door het strijkersensemble Con Arco en solozang door dirigente Anne-Marie Vliegen. Hubert Smeets en Marie Duchateau zorgden voor de begeleiding. Josée Hilkens en Sirkka Baert brachten sfeervolle bindteksten. Het publiek zong gretig mee en genoot van de samenzang.

Tijdens de kerstavondmis genoten de aanwezigen van een mooie, warme en sfeervolle viering.Op kerstdag werd de hoogmis vooraf gegaan met een klein concert. Het Deutsches Hochamt en Puer natus est mochten op zo een hoogdag niet ontbreken. Deze vredevolle en hartverwarmende tijd werd op de tweede kerstdag afgesloten met een mooie viering met de meest bekende kerstklassiekers.

Een mooie periode, waar we allen zo naar uitkijken, maar helaas ook weer snel voorbijgaat om weer terug te keren naar de harde realiteit. Laten we hopen dat 2020 meer vrede en warmte tussen de mensen zal brengen en allen een goede gezondheid en veel geluk en liefde mogen ervaren.

Hugo Braekers, voorzitter Ceciliakoor Bree

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio