© EPA-EFE

Darcis zet België op voorsprong tegen Groot-Brittannië in ATP Cup na zege tegen Norrie

Steve Darcis (ATP 157) heeft België zondagmorgen op een 1-0 voorsprong gezet tegen Groot-Brittannië in haar tweede groepswedstrijd op de ATP Cup tennis. De 35-jarige Luikenaar, die eind deze maand stopt met tennissen, versloeg in de Ken Rosewall Arena in Sydney de Brit Cameron Norrie (ATP 53) na één uur en dertien minuten tennis in twee sets (6-2 en 6-4).

Maarten Delvaux

Later op de dag werkt David Goffin (ATP 11) het tweede enkelduel af tegen Daniel Evans (ATP 42). Dubbelspecialisten Sander Gille en Joran Vliegen sluiten de ontmoeting af tegen Jamie Murray en Joe Salisbury.

België begon de ATP Cup donderdag met een makkelijke 3-0 zege tegen Moldavië. Groot-Brittannië verloor vrijdag haar eerste duel met 2-1 van Bulgarije. Dinsdag staat de laatste groepswedstrijd voor de Belgen op het programma, tegen Bulgarije.

Naast Sydney zijn ook Brisbane en Perth speelsteden op de ATP Cup. De zes groepswinnaars en twee beste tweedes plaatsen zich voor de knock-outfase in Sydney. De finale volgt op 12 januari, een week voor de start van de Australian Open (20 januari-2 februari). Elke ontmoeting bestaat uit twee enkelspelen en een dubbelspel, waarbij twee gewonnen sets volstaan voor de zege.

Meer over David Goffin