Mama

Amy Schumer over borstvoeding: “Het was een uitputtingsslag”

Print
Amy Schumer over borstvoeding: “Het was een uitputtingsslag”

Foto: Photo News

Amy Schumer mag dan wel haar mannetje staan als comédienne, het moederschap verloopt niet altijd van een leien dakje. Vooral met borstvoeding had de Amerikaanse het moeilijk. “Ik ben gestopt met het geven van borstvoeding en dat was geen gemakkelijke beslissing.”

Schumer beviel zo’n acht maanden geleden van een zoontje, Gene Atell. Zoals vele andere moeders gaf ze hem borstvoeding. “Je wordt onder druk gezet om borstvoeding te geven. Ik heb het uiteindelijk gedaan maar ik ben ermee gestopt. Je moet doen wat het beste is voor jou en je kind, en dat was het geven van borstvoeding voor mij niet.”

Druk

De Amerikaanse hoopt met haar boodschap de druk van de ketel te halen. “Ik hoop dat vrouwen beseffen dat er veel druk op hun schouders rust om borstvoeding te geven terwijl dat nergens voor nodig is. Sommige mama’s houden ervan en ik ben oprecht blij voor hen maar voor mij was het meer een uitputtingsslag.”

Ze benadrukt ook dat kiezen voor baby- en flesvoeding niet moet geassocieerd worden met falen. “Soms is die keuze persoonlijk en soms zit er een medische reden achter. Zolang het goed aanvoelt voor moeder en kind, is het de juiste beslissing.”

Niet te missen