© ISOPIX

ROYALS. Meghan en Harry leggen hun merknaam vast en de Queen doorbreekt protocol

Prins Harry en Meghan Markle hebben de merknaam van hun eigen goede doel, Sussex Royal The Foundation of the Duke and Duchess of Sussex, vastgelegd. Dankzij de Queen kon prinses Beatrice het protocol doorbreken tijdens de kerstwandeling van de koninklijke familie. En heel wat koningshuizen zwaaiden 2019 uit.

flb, vwh

Prins Harry en William en hun vrouwen gingen in juli elk hun eigen weg en beide stellen besloten een apart goede doel op te starten. Pas nu is bekendgeraakt dat Harry en Meghan al een dag voor dat nieuws uitkwam de naam Sussex Royal The Foundation of the Duke and Duchess of Sussex als merknaam hadden ingediend.

Nu die merknaam vastligt, kunnen Harry en Meghan juridische actie ondernemen als iemand die onrechtmatig gebruikt. En of ze daar indien nodig gebruik van zullen maken, denk maar aan de klachten die ze in 2019 hebben ingediend tegen de Britse tabloids die roddels over hen verspreidden.

In Engeland houden ze van hun tradities, maar als het om de liefde gaat lijkt Queen Elizabeth soms al eens een oogje dicht te willen knijpen. Zo mocht prinses Beatrice haar verloofde Edoardo Mapelli Mozzi meebrengen naar de kerstmis in Sandringham. Een gelegenheid die normaal enkel is weggelegd voor aangetrouwde leden van de familie.

Naar verluidt viel de beslissing pas last minute en wou Elizabeth haar kleindochter daarmee een hart onder de riem steken na de schandalen rond haar vader prins Andrew. Let wel, in 2017 maakte de Queen ook al een uitzondering voor Meghan Markle.

Het Zweedse koningshuis kijkt met een fotocompilatie terug op het voorbije jaar. Daarbij komen vooral beelden aan bod van koning Carl Gustaf, kroonprinses Victoria en haar man Daniel en kinderen Estelle en Oscar. Verder wensen ze al hun volgers een fijn nieuwjaar. Gott nytt år!, zoals dat in het Zweeds klinkt.

Het Nederlandse koningshuis wenste iedereen een gelukkig Kerstmis en Nieuwjaar met een wel heel bijzondere foto. Koning Willem-Alexander poseert op het plaatje strak in het pak terwijl zijn echtgenote Maxima en dochters Amalia, Alexia en Ariane voor een traditionele Spaanse flamenco-outfit hebben gekozen. Het is eens wat anders dan poseren voor de kerstboom, toch? De foto werd in 2019 genomen in Sevilla, de plaats waar Willem-Alexander en Maxima elkaar twintig jaar geleden voor het eerst ontmoetten.

En ook het Belgische koningshuis kon natuurlijk niet achterblijven. Daar werd een foto gedeeld van het hele gezin samen. “Zalig kerstfeest en gelukkig Nieuwjaar”, klinkt het.