Altijd als laatste gekozen tijdens turnles, nu heft Lucinda (28) 170 kilogram

Lucinda Perrett (28) was niet echt sportief toen ze nog school liep en werd altijd als laatste gekozen tijdens de turnles. Tot ze een als twintiger een fitness binnenstapte en ontdekte dat ze gewichtheffen wel leuk vond. Na minder dan anderhalf jaar trainen, won ze al snel enkele amateurwedstrijden en schopte ze het tot wereldkampioene powerliften bij de amateurs in de gewichtsklasse 90+ kilogram. “Ik besefte dat ik nooit mager zou zijn zoals mijn vriendinnen”, aldus de jonge Britse. “Dus dan ga ik sterk zijn in de plaats.”

pjv

“Powerliften heeft me zelfzekerder gemaakt en tevreden over mijn eigen lichaam”, aldus Perrett. “Ik ben sterk en mijn lichaam is verbazingwekkend.” Na iets meer dan een jaar trainen, kan de jonge blondine intussen 170 kilogram - bijna het dubbele van haar lichaamsgewicht - optillen.

“Ik was nooit erg sportief en ik zie er ook niet uit als een typische atlete. Mensen zijn altijd verbaasd als ik zeg dat ik meer dan vijf keer per week train.” Maar het harde werk loont. Perrett verzamelde al enkele gouden medailles en wereldtitels bij de amateurs.

Ze hoopt dat ze andere vrouwe die geen zelfvertrouwen hebben door hun lichaam, kan inspireren. “Meisjes die niet goed zijn in bepaalde sporten, moeten beseffen dat er een plek voor iedereen is.” Lucinda Perrett post regelmatig updates van haar training én haar leven op Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.