Ploegmaat van Victor Campenaerts, die van fiets gesleurd werd door bewakers, is intussen geopereerd aan breuk in arm

Nicholas Dlamini is in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad met succes geopereerd aan zijn gebroken arm. Dat heeft zijn team NTT, zoals Dimension Data voortaan door het leven gaat, zaterdag laten weten. De 24-jarige Zuid-Afrikaan liep de blessure vrijdag op, toen hij tijdens een trainingsrit in het Nationaal Park Tafelberg hardhandig werd opgepakt door bewakers.

LEES OOK. Wraakroepende beelden: politie sleurt nieuwe ploegmaat Victor Campenaerts van de fiets en breekt zijn arm bij hardhandige arrestatie

De renner die dit jaar de Ronde van Spanje betwistte werd opgepakt in het Table Mountain National Park omdat hij geen geldige vergunning had om door het park te fietsen. Volgens Kevin McCallum, een lokale sportjournalist, werd Dlamini tegen 60km/u van zijn fiets gesleurd waarna hij hardhandig werd aangepakt en zijn arm gebroken werd.

Dlamini hield aan het voorval, waarvan beelden snel viraal gingen, een gebroken linkerarm over. “Nicholas herstelt voorlopig verder”, klinkt het bij het team. “Een update volgt later.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners