Aangeboden door Iveco

Zo past de IVECO Daily zich aan jouw bedrijf aan

Geen twee bedrijven zijn identiek. Waarom zou iedereen dan met hetzelfde bedrijfsvoertuig moeten rondrijden? Dankzij een slim ontwerp laat de IVECO Daily zich perfect aanpassen aan wat jouw bedrijf nodig heeft.

De Daily van IVECO is al meer dan 40 jaar een succesverhaal. Geen toeval: van bij het begin heeft IVECO er voor gezorgd dat zijn bedrijfsvoertuigen perfect aangepast kunnen worden aan de meest uiteenlopende eisen van ondernemers. Al in 1984 kwam er een 4x4 uitvoering die zich op elk terrein waagde.

Ook bij de New Daily is het modelaanbod groter dan bij eender welke andere bestelwagen. De Daily biedt als enige een GVW-bereik (Gross Vehicle Weight, dus het gewicht van het voertuig zelf plus lading) van 3,5 tot maar liefst 7,2 ton, met een laadvolume van 7,3 tot 19,6 m3. Daardoor is er voor elke missie een New Daily te vinden.

Maak hem op maat
Dankzij een sterk chassis met C-vormige langsliggers biedt de Daily bijzonder veel opbouw mogelijkheden. Naast de klassieke bestelwagen is hij bijvoorbeeld inzetbaar voor gespecialiseerde en veeleisende toepassingen, zoals een achterwaartse kipper, driezijdige kipper, of voor de ombouw tot bergingsvoertuig of ambulance. Dankzij de versterkte voorwielophanging kun je meer lading meenemen. De maximaal toelaatbare asbelasting gaat van 1.900 kg bij de 3,5-ton modellen tot maar liefst 2.700 kg voor het dubbellucht model met QUAD-TOR-vering.

Bij chassis cabines heb je de keuze uit zeven verschillende wielbasissen, van 3,00 tot 5,10 meter en een totale opbouwlengte tot 6,19 meter. Voor kipper- en bergingstoepassingen kan je kiezen voor een enkele of dubbele cabine – die laatste heeft 6 + 1 zitplaatsen. Je kan zelf een configuratie samenstellen op de website van IVECO.

Sterke motoren
Om een zware lading vlot op haar bestemming te krijgen is het uiteraard belangrijk dat de motor aangepast is. De nieuwe Daily biedt als enige in zijn segment voor elke toepassing de keuze uit twee verschillende motoren: de 2,3-liter F1A-motor (beschikbaar met een vermogen van 116 tot 156 pk) en de 3,0-liter 'Heavy Duty' F1C-motor (aangeboden in drie verschillende vermogensvarianten van 160 tot 210 pk). De 3,0-liter motor is ook verkrijgbaar in een schone en stille CNG-versie. De Daily is als eerste voertuig in zijn klasse leverbaar met een motor die voldoet aan de Euro 6D / Temp (WLTP & RDE) en Euro VID emissienormen.

De New Daily biedt de keuze uit een handgeschakelde 6 versnellingsbak en een unieke HI-MATIC 8-traps automatische transmissie. Dankzij een zelflerende schakelstrategie kiest de HI-MATIC soepel de juiste versnelling in minder dan 200 milliseconden, zodat de motor altijd met het optimale toerental draait. Dat verhoogt het rijcomfort van de bestuurder en zorgt ook voor een laag brandstofverbruik. Voor gebruik in steden, waarbij een lage geluidsemissie is vereist, is de Daily HI-MATIC Natural Power op aardgas de ideale oplossing.

New Daily: change your business perspective.
Ontdek nog meer troeven van de nieuwe IVECO Daily bestelwagen. »