Aangeboden door Iveco

Een geconnecteerd voertuig doet meer dan Spotify streamen

Net zoals we thuis niet meer zonder internet kunnen en onze smartphone 4G heeft, verwachten we ook dat onze auto 'geconnecteerd' is. Zelfs bestelwagens hebben steeds vaker een geconnecteerd multimediasysteem. En daar kan je veel meer mee doen dan alleen maar navigeren en/of muziek streamen…

Zeldzaam zijn vandaag de auto's zonder multimediasysteem dat je kan koppelen aan je smartphone. Via Apple CarPlay of Android Auto maak je heel eenvoudig een draadloze verbinding tussen je smartphone en je auto. Daarna kan je je favoriete apps bedienen zonder dat je je smartphone nodig hebt. Handig is daarbij dat de meeste recente wagens een groot kleurenscherm met touchscreen hebben. Daarmee kun je makkelijk de instellingen van het multimediasysteem aanpassen, apps opstarten en je favoriete muziek selecteren .

Je vindt zo'n geconnecteerd multimediasysteem ook steeds vaker in bestelwagens, zoals bijvoorbeeld in de veelzijdige IVECO New Daily, die een 7 inch touchscreen heeft en ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto. Dat is prettig voor de bestuurder, want die kan zijn favoriete Spotify-playlist opzetten tijdens zijn ronde. Navigeren kan op dit Hi-Connect-multimediasysteem extra makkelijk dankzij de integratie van TomTom Truck. Het scherm toont ook het beeld van de achteruitrijcamera.

Zuiniger rijden
Voor professionele gebruikers biedt een geconnecteerd voertuig echter veel meer voordelen dan alleen muziek en navigatie. Via een smartphoneapp of computer krijg je toegang tot het MyDaily-portaal. Hier kan de bestuurder of de eigenaar de prestaties, de locatie, het brandstofverbruik en CO2-uitstoot en zelfs de rijstijl van de bestuurder analyseren. Alle belangrijke indicatoren zijn in één oogopslag beschikbaar. De bestuurder krijgt ook tips om minder te verbruiken. Hij kan de gegevens van een specifieke dag of rit bekijken om te leren hoe hij zuiniger kan rijden en de evolutie van het verbruik opvolgen.

Een geconnecteerd voertuig maakt het ook makkelijker om onderhoud in te plannen, doordat de status van de wagen vanop afstand te raadplegen is. Via de Iveco Connectivity Box worden alle relevante voertuig- en ritgegevens in realtime verzonden naar de IVECO Control Room, waar een team van specialisten constant voertuigdata analyseert. Zij kunnen op afstand een diagnose uitvoeren en de voertuigsoftware updaten. Sommige storingen kunnen ze hiermee op afstand oplossen, zodat er geen tijd verloren gaat aan een werkplaatsbezoek. Ook kan de eigenaar of wagenparkbeheerder van achter zijn bureau nakijken wanneer een IVECO Daily aan onderhoud toe is en direct een afspraak maken om een onderhoudsbeurt in te plannen.

Slim wagenparkbeheer
In bedrijven met een groot wagenpark zorgen connectiviteitsservices ervoor dat het beheer eenvoudiger wordt. De Daily biedt een compleet fleetmanagement-pakket met kostenbesparende oplossingen voor voertuigtracking, inzetoptimalisatie, rijstijlbewaking, geavanceerde motordiagnose en realtime ritten informatie. Wanneer het bedrijf al over een eigen fleetmanagementsysteem beschikt, kunnen alle data van de Daily rechtstreeks ingelezen worden via een Web API-interface.

New Daily: change your business perspective.
Ontdek nog meer troeven van de nieuwe IVECO Daily bestelwagen. »