Mama

Kinderen raken vast met vinger in populair speelgoed

Print
Kinderen raken vast met vinger in populair speelgoed

Het speelgoed van LOL Surprise is enorm populair bij jonge kinderen, maar de laatste tijd duiken pijnlijke verhalen op van de 2-in-1 Glamper van het merk. Sommigen die ermee spelen, krijgen een onaangename verrassing: hun vinger raakt erin vast. Ouders waarschuwen via sociale media om er voorzichtig mee om te springen.

Er doen verhalen - en foto’s - de ronde van jonge kinderen die met een vinger knel hebben gezeten in een gat onderaan het speelgoedvoertuig. Het gat is aanvankelijk bedoeld om de camper te openen, maar dat verloopt niet zo vlot. In veel gevallen moet het speelgoed, getipt als populair speelgoed voor onder de kerstboom, helemaal opengemaakt worden om de kindjes uit hun lijden te verlossen . “Dit weekend, terwijl onze dochter de knop gebruikte, kwam haar duimpje vast te zitten. We probeerden twintig minuten om haar te bevrijden, maar moesten de hulpdiensten bellen om het speelgoed veilig te verwijderen”, schreef de geschrokken moeder, Camille Katherine, op Facebook.

Ze is niet de enige wiens kind problemen ondervond met het stuk speelgoed van 95 euro. Ook de dochter van Chanie Zarchie Wolf beleefde bange momenten. “We kochten de camper voor haar zesde verjaardag. Haar vinger raakte vast in het gat en we probeerden een uur om haar te bevrijden . Toen stelden we vast dat de onderkant van het speelgoed uit een dubbele laag plastic bestaat. Telkens we de eerste laag bewogen, begon ze te gillen van de pijn. We hadden geen idee wat er met het topje van haar vinger gebeurde”, schrijft ze.

Kinderen raken vast met vinger in populair speelgoed

Ten huize Brittney Stewart moesten ze de brandweer erbij halen. “Het gat ziet eruit als een knopje en kinderen duwen graag knopjes in. Zo raakte Maddie’s vinger gekneld. Toen de brandweer de camper in doormidden zaagde en haar kon bevrijden, had ze plastic sneetjes in haar vinger.” Ouders vragen aan fabrikant LOL Surprise om een nieuwe versie van de camper te ontwerpen zonder het gat aan de onderkant. Ze roepen ook op om het gat af te plakken bij de huidige modellen van de camper.

Niet te missen