Leander Dendoncker wint, Christian Benteke speelt maar verliest en Leandro Trossard wordt vervangen: wisselvallige Belgen in Premier League

Print
Leander Dendoncker wint, Christian Benteke speelt maar verliest en Leandro Trossard wordt vervangen: wisselvallige Belgen in Premier League

Foto: REUTERS

Het werd een wisselvallige zaterdag voor de Belgen in de Premier League: Leander Dendoncker won wel maar Christian Benteke verloor en Leandro Trossard werd vervangen. Later komt Kevin De Bruyne nog wel in actie bij Manchester City.

Leander Dendoncker heeft zaterdag met de Wolves de overwinning weggekaapt op het veld van Norwich. De Belg stond heel de wedstrijd op het veld en ziet zijn ploeg, dankzij de 1-2 zege, voorlopig stijgen naar de zesde plaats in het klassement.

De Wolves moesten eerst achtervolgen na een vroeg doelpunt van Todd Cantwell (17.). Na de rust werd de situatie rechtgezet, dankzij treffers van Romain Saiss (61.) en Raul Jimenez (81.).

Bij Crystal Palace mocht Christian Benteke voor een tweede match op een rij in de basis starten en hij maakte de hele wedstrijd vol. De Belgische spits kon wel niet verhinderen dat Miguel Almiron Newcastle United de drie punten schonk (83.): 1-0.

Ook Björn Engels is met zijn ploeg Aston Villa onderuit gegaan in de Premier League. Het bezoekende Southampton liep uit tot 0-3, na twee doelpunten van Danny Ings (21. en 51.) en eentje van Jack Stephens, vooraleer Jack Grealish de eerredder mocht maken (75.): 1-3.

Leandro Trossard en Brighton gingen het niet beter af. De winger werd bij de rust al naar de kant gehaald in een 0-1 nederlaag tegen Sheffield United. Oliver McBurnie was goed voor het uitdoelpunt (23.).