Grootvader die kleindochter misbruikt betrapt door babyfoon

Print
Grootvader die kleindochter misbruikt betrapt door babyfoon

Rechtbank Brugge Foto: Foto Kurt Desplenter

Een zeventigjarige man uit Brugge zit in de cel voor de verkrachting en aanranding van zijn kleindochter. Het meisje is nog geen twee jaar oud. De feiten werden gedeeltelijk gefilmd door een babyfoon met videofunctie.

De grootvader verscheen vrijdagmorgen voor het eerst voor de Brugse raadkamer. De man wordt verdacht van verkrachting en aanranding van zijn eigen kleindochtertje. De ouders van het meisje stapten begin deze week naar de politie. Donderdagmorgen werd de man opgepakt. Hij legde gedeeltelijke bekentenissen af.

Veel ontkennen kon hij niet. De feiten werden namelijk deels gefilmd. De ouders van het slachtoffertje hadden een vermoeden dat de grootvader het kindje misbruikte. Om daar zeker van te zijn, installeerden ze hun babyfoon met videofunctie terwijl de man voor het meisje ‘zorgde’.

Al weken bezig

Toen de ouders de beelden bekeken, geloofden ze hun eigen ogen niet. Ze zagen hoe de man het meisje van nog geen twee jaar oud effectief misbruikte. Ze stapten naar de politie en dienden klacht in tegen de prille zeventiger. Hij werd opgepakt en zit sinds donderdag in de cel.

De Brugse raadkamer besloot vrijdagmorgen om hem daar zeker een maand langer te laten zitten. Ondertussen gaat het onderzoek verder. Wellicht is het misbruik al verschillende weken aan de gang.

Zijn advocaat wenste niet op de feiten te reageren.