Aangeboden door UPC KU Leuven

Dagen zonder Zorgen in het UPC KU Leuven

Werknemers zonder Zorgen

In het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven krijgt elke werknemer jaarlijks een extra dag vrij om samen met collega’s op stap te gaan. De directie gaf carte blanche aan de medewerkers zelf en die toverden de Dagen zonder Zorgen uit hun hoed: een programma boordevol uitstappen en activiteiten, met start en finish in een gezellige feesttent.

UPC KU Leuven - Jobat

“Fantastisch, die Dagen zonder Zorgen”, vertelt verpleegkundige Veerle Stouten die de dagen mee organiseert. “We kregen van de directie carte blanche en een mooi budget om iets nieuws te creëren. De nieuwe formule sloeg meteen aan. Ze kost ons vele uurtjes naast onze dagelijkse zorgtaak om ze in mekaar te boksen, maar het resultaat is erg bevredigend. In september hielden we de derde editie en die was andermaal een voltreffer. De helft van onze duizendhonderd medewerkers namen deel, een heel hoog aantal.”

Feesttent“Je kan in de Dagen zonder Zorgen met je collega’s vrij een dag en programma uitkiezen”, legt Veerle uit. “Met een keuze uit cultuuruitstappen, sportieve activiteiten of creative workhops. Zo zitten er tal van gegidste wandelingen in Brussel en Brusselse musea in. Of natuurwandelingen. Het Museum voor Midden Afrika zat dit jaar ook in het programma. En voor wie meer actie wil zijn er fietstochten, of paintball, laser shoot of escape room. Van een andere orde maar even gegeerd zijn pottenbakken, gelaatsverzorging of yoga. En dit jaar als extra workshop country line dance, waar velen voor kozen. Fijnproevers komen ook aan hun trekken met wijnproeverijen, brouwerijbezoeken, pralines maken, Thais koken… Ja, dus werkelijk voor elk wat wils.”

“De dag begint met een samenkomst in de feesttent voor koffie en koffiekoeken, en een beetje briefing. ’s Avonds keer je na een dag onbezorgd genieten terug om te verbroederen bij de barbecue. En op vrijdagavond sluiten we af met een spetterende fuif voor iedereen. De Dagen zonder Zorgen betekenen voor de medewerkers een heerlijk moment om samen met collega’s eens goed plezier te beleven en de beslommeringen van alle dag te vergeten.”

Wil jij mee mensen met psychische moeilijkheden begeleiden? Mis de vacatures in het UPC KU Leuven niet.

PersoneelsquizEen ander succesnummer dat medewerkers zelf organiseren in het UPC KU Leuven, is de personeelsquiz. “Er is plaats voor 130 man en elk jaar lopen de inschrijvingen in no time vol. Je schrijft in met een team van vier en kan extra punten verdienen als je knap verkleed bent. Piloten en stewards, elanden, Rode duivels, we zagen al van alles passeren. Erg grappig en gezellig.”

SinterklaasNog een klassieker is het Sinterklaasfeest, vervolgt Veerle Stouten. “De Sint stuurt elk jaar een lijst met speelgoed ter waarde van gemiddeld 30 euro, waar elk kind van elke medewerker vrij uit mag kiezen. De Sint en zijn Pieten komen de gedroomde cadeaus in hoogsteigen persoon bezorgen in het ziekenhuis tijdens een spetterende theatershow voor de kinderen. Een jaarlijks hoogtepunt waar collega’s van beide campussen in het ziekenhuis naar uitkijken en dat mee zorgt voor de familiale verbondenheid.”

Wil jij mee zorg verlenen aan jonge of oudere mensen met psychische moeilijkheden? Het UPC KU Leuven werft verpleegkundigen aan voor de uitbreiding van zijn diensten in de kinder- en jeugdpsychiatrie, volwassenenpsychiatrie en ouderenpsychiatrie. Bekijk de jobs bij UPC KU Leuven.