Raymond van Barneveld wil na pijnlijke uitschakeling op WK darts “liefde voor mezelf terugvinden”

Print
Raymond van Barneveld wil na pijnlijke uitschakeling op WK darts “liefde voor mezelf terugvinden”

Foto: Photo News

Darter Raymond van Barneveld (PDC-40) gaat proberen zijn leven weer op te pakken na de pijnlijke uitschakeling in de eerste ronde van zijn laatste WK darts. Hij stelde met een boodschap op Instagram zijn grote schare fans enigszins gerust.

De 52-jarige Nederlander was zaterdagavond na de met 3-1 verloren partij tegen de Amerikaan Darin Young onthutsend streng voor zichzelf. “Dit vergeef ik mezelf nooit, ik zal werkelijk nooit van mezelf houden, het maakt niet uit hoe vaak ze me toezingen. Ik zal mezelf haten, ik walg van mezelf, het hele leven heeft geen zin meer”, zei hij tegen de verslaggever van RTL.

Hij nam een dag later die woorden terug, ook al bleef hij op Instagram zichzelf degraderen tot “een zwakkeling en loser”. Maar de steun die hij via de vele positieve reacties van zijn supporters had ontvangen, hadden zijn donkerste gedachten weggenomen: “De juiste deur naar mijn geluk en liefde voor mezelf moet ik weer gaan openen. Ik neem nu rust om mezelf weer te vinden. Ik hoop sterker terug te komen als mens, al wordt dat een zware strijd”, schrijft hij.

Worsteling met moeilijk karakter

Van Barneveld speelde in Londen zijn laatste WK. Dat was vooraf al bekend. In de aanloop naar dat toernooi was er een biografie uitgekomen waarin de worsteling met zijn moeilijke karakter uitvoerig werd beschreven. De voormalige postbode gaat wel de boeken in als vijfvoudig wereldkampioen en darter die de sport in Nederland bekend en populair maakte. “Ik moet trots zijn op wat ik voor de sport heb betekend en dat ik het darten op de kaart heb gezet. Ik ga het proberen. Ik hoop toch dat ik met jullie een onvergetelijke afscheidstour mag beleven. Nu ben ik er nog niet klaar voor, maar als alles is gezakt zie ik jullie graag weer”, besluit Van Barneveld zijn bericht van hoop.

Dit bericht bekijken op Instagram

Zo had ik mijn afscheid mijn laatste WK nooit voorgesteld. Zoals ik hier de trap afloop loop ik voor mijn gevoel een zwart gat in, Schaamte, mislukt, leeg... op en verslagen... zo voel ik me. Ondanks mijn vooraf voorgenomen woorden die ik tot jullie zou richten wist ik eigenlijk al dat ik dat nooit zou kunnen opbrengen jullie kennen me zo langzamerhand wel denk ik. Noem me dan maar een loser of zwakkeling want zo voel ik me namelijk ook! Ik kan gewoon alleen maar winnen en niet verliezen ik ben nou eenmaal zo en daar schaam ik me niet voor maar had dit ook graag anders gezien. Ik had graag wel de kracht gehad en de woorden gevonden om iets tegen jullie te zeggen gisteravond op tv, maar ik kon het gewoon niet! Ik was en ben er echt zo kapot van. Ik vernederde mezelf zo diep kon mijn zenuwen niet onder controle krijgen en gooide niet goed genoeg. Ik wil toch nog zeggen dat ik ‘ ‘ondanks dat ik het onvoorstelbaar vind dat jullie nog zoveel positieve reacties naar mijn socials sturen’ ongelooflijk trots ben heel diep van binnen op jullie onvoorwaardelijke support ik weet het is mostert na de maaltijd maar ik kon het gewoon niet ik was te kwaad op mezelf te verdrietig en kon niet eens voor mezelf onder woorden brengen hoe ik me voelde. Ik heb niemand willen kwetsen met mijn negatieve opmerkingen en nogmaals Barney Army Nederland Germany England en overal en iedereen op de wereld die van darts houdt ik hou ongelooflijk veel van jullie meer dan van mezelf want dat is volledig weg en die juiste deur naar mijn geluk en liefde voor mezelf moet ik weer gaan openen. Voor nu neem ik een paar dagen / weken rust om mezelf weer te vinden. Ik hoop sterker terug te komen als mens al wordt dat een zware strijd, dank aan de @officialpdc dank aan @rtl7darts @skysports @targetdarts en mijn sponsoren voor het geloof en vertrouwen het spijt me dat ik het niet kon waarmaken. Ik moet trots zijn op wat ik voor de sport heb betekend dat ik het darten op de kaart heb gezet... ik ga het proberen... Ik hoop toch dat ik met jullie een onvergetelijke afscheidstour mag beleven. Nu ben ik er nog niet klaar voor maar als alles is gezakt zie ik jullie graag weer! #barneyarmy4ever #lovetothefans

Een bericht gedeeld door Raymond van Barneveld (@raybar180) op