Leider Liverpool klaart de klus tegen rode lantaarn Watford, concurrentie extra onder druk

Print
Leider Liverpool klaart de klus tegen rode lantaarn Watford, concurrentie extra onder druk

Foto: AP

Competitieleider Liverpool heeft zaterdag de zeventiende speeldag in de Premier League geopend met een 2-0 zege tegen Watford, dat laatste staat. Twee treffers van Mo Salah volstonden voor de overwinning voor de Reds, waar Divock Origi twee minuten voor tijd inviel. Bij Watford speelde Christian Kabasele de hele wedstrijd mee centraal achterin.

Salah zorgde na 38 minuten met een gekrulde plaatsbal voor het eerste doelpunt. Na rust leek Mané de thuisploeg nog op 2-0 te koppen, maar zijn treffer werd door de VAR afgekeurd voor nipt buitenspel. In het slot kwam de verdiende 2-0 toch nog op het bord. De net ingevallen Origi kraakte zijn schot en opnieuw Salah tikte het tweede thuisdoelpunt tegen de touwen. Voor Salah was het zijn negende competitiegoal van het seizoen.

In de stand vergroot Liverpool zijn voorsprong op eerste achtervolger Leicester City voorlopig tot elf punten. De Foxes van Youri Tielemans en Dennis Praet ontvangen later op de middag nog Norwich City. Watford blijft laatste met slechts negen punten na zeventien wedstrijden. De Hornets zijn zes punten verwijderd van de eerste veilige plaats.