Aangeboden door Renault

© Renault

De nieuwe ZOE verlegt de grenzen van elektrisch rijden

De nieuwe ZOE heeft een veel groter rijbereik dan zijn voorganger. Heel wat bezwaren tegen elektrisch rijden zijn daarmee van de baan. En de voordelen? Die worden alleen maar groter.

Renault investeert al jaren in de ontwikkeling van elektrische wagens. Het doel van de Franse constructeur is ervoor zorgen dat elektrische mobiliteit voor iedereen bereikbaar en betaalbaar is.

Verder rijdenDe derde generatie van de ZOE is sinds november 2019 op de markt. Sinds zijn introductie in 2013 is ZOE de best verkochte elektrische stadsauto in Europa, en ook het nieuwe model belooft een succes te worden. De blikvanger van de nieuwe ZOE is het grotere rijbereik van 395 kilometer volgens de WLTP-testcyclus. Dat is meer dan het dubbele van de originele ZOE. Renault ontwikkelde hiervoor een nieuwe krachtige lithium-ion batterij van 52kWh. De gestegen energiecapaciteit van deze nieuwe batterij heeft gelukkig geen invloed gehad op de grootte ervan. Hierdoor blijft de interieurruimte van ZOE dus even ruim.

Sneller ladenTweede pluspunt van de elektrische ZOE zijn de ruimere laadmogelijkheden. De batterij van de nieuwe ZOE kan nu ook opladen aan 50 kW op laadpunten die op gelijkstroom (DC) werken. Hiermee kan je de batterij tot 80% opladen op 1 uur tijd. Daarnaast is ZOE ook geschikt voor alle eenfasige en driefasige wisselstroomladers met laadvermogens van 3 tot 43 kW, dankzij de door Renault ontwikkelde Came´le´on lader.

Renault werkt aan de integratie van de meest gebruikte laadplatformen in Europa in de eigen ‘My Renault’-app. Eens deze integratie voltooid is, zal een elektrische Renault-rijder zo goed als alle openbare laadpalen in Europa kunnen gebruiken. Voor wie thuis wil laden, brengt het merk een eigen Renault Wallbox uit die door een erkend installateur geplaatst wordt. Zo ben je zeker dat je thuis betrouwbaar en veilig kan opladen.

Batterij hurenBij Renault kan de bestuurder van een elektrisch voertuig ervoor kiezen om de batterij te huren of te kopen. Een gehuurde batterij biedt twee grote voordelen: de aankoopprijs van het elektrische voertuig is lager en je krijgt levenslange garantie op de batterij. Wanneer de oplaadcapaciteit (SoH) onder 70% van de aanvankelijke capaciteit zou zakken, vervangt Renault de batterij gratis.

Bovendien biedt Renault bij een gehuurde batterij gratis pechverhelping, inclusief sleepdienst tot aan een laadpunt in de buurt, aan. Ook voor problemen met de batterij geldt dit. Het huurtarief van de batterij hangt af van het aantal afgelegde kilometers en kan aangepast worden als de behoeften zouden veranderen.

Meer rijplezierNaast het grotere rijbereik, de hogere laadsnelheid en zijn kenmerkende silhouet biedt de nieuwe ZOE ook een hoger rijcomfort. Rijden met een elektrische wagen is sowieso al een aangename ervaring. Zo zijn er geen trillingen en motorgeluiden. En ook het optrekken gaat erg vlot. De nieuwe ZOE introduceert nu als eerste model van Renault een rijmodus die het gebruik van het rempedaal vrijwel overbodig maakt. Wanneer deze modus B is geactiveerd, vertraagt de wagen aanzienlijk meer wanneer de bestuurder het gaspedaal loslaat. Dat is vooral in stadsverkeer of wanneer je vaak moet afremmen veel makkelijker. En bij elk remmanoeuvre wordt de batterij opgeladen.

Van 10 t.e.m. 19 januari kan je de nieuwe Renault ZOE komen bekijken op het Autosalon in Brussel.

Ontdek hier nog meer over de nieuwe Renault ZOE of boek een testrit bij een verdeler in je buurt »